Omeleta s liškami: snídaně s vůní lesa

Nemusíte žít na horách, abyste si zasloužili pořádnou snídani. Vajíčka s houbami, brambory a spoustou bylinek vás příjemně naladí na den strávený náročnou prací, ať už kácíte stromy, nebo řešíte intelektuální problémy.
Nemusíte žít na horách, abyste si zasloužili pořádnou snídani. Vajíčka s houbami, brambory a spoustou bylinek vás příjemně naladí na den strávený náročnou prací, ať už kácíte stromy, nebo řešíte intelektuální problémy.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 omelety
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    máslo 100g
    vejce 6ks
    brambory 1ks velká
    lišky 6ks
    pažitka na ozdobu
Pokyny
  1. Lišky očistěte a pokrájejte na menší kousky. Na 20 minut je ponořte do osolené vody. Tu následně slijte.
  2. Vařenou bramboru nakrájejte na kostičky a petrželku nasekejte najemno.
  3. Na pánvi rozehřejte máslo a opečte na něm houby i bramboru.
  4. Z vajec připravte postupně dvě omelety a ty naplňte směsí lišek a brambor.
  5. Na závěr vše zasypejte petrželkou. Zakryjte poklicí a udržujte na teple. Každou přeložte napůl a ozdobte nasekanou pažitkou.

Lišky můžete nahradit jakýmkoli jiným druhem jedlých lesních hub anebo mimo sezonu využít i kupované žampiony.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*