I nás inspiroval slavný francouzský obrácený jablečný koláč, který je dílem sester Tatinových (recept na originální Tarte Tatin). Místo jablek jsme v tomto letním období zvolili voňavé jahody, které jsme zalili karamelem. A pokud se rozhodnete koláč podávat s vanilkovou nebo karamelovou zmrzlinou, dokonalý lehký nedělní dezert je na světě.
Produkty z řady – ovoce
Než si vyhrneme rukávy a pustíme se do přípravy vodního kefírového nápoje, musíme si obstarat Tibi krystaly.
V e-shopech nejsou příliš k dostání a lidé si je nejčastěji předávají mezi sebou. Ale když zapátráte na různých diskuzních fórech, jistě nějaké seženete. .
S posledními květnovými dny začínají dozrávat první sladké jahody a chuť čerstvých jahod si pak můžeme užívat celé léto. Toto ovoce skvěle ozdobí každý dezert a dovedou ho k dokonalosti. Kouzlo jahodových tarteletek spočívá ve spojení křehkého korpusu, lahodného lehkého krému a čerstvých jahod. Neskutečně lehký a osvěžující dezert se může stát ozdobou nejen svátečního stolu, ale také jím můžete překvapit své přátele na letní zahradní party.
Lívance patří k oblíbeným jídlům, mnozí z nás je milují k snídani a mnoho z nás také ví, že si je lze připravit hned na několik způsobů. Zkuste na jejich přípravu tentokrát použít podmáslí, přelít je javorovým sirupem a ozdobit spoustou čerstvého ovoce.
Na zahrádkách se objevuje první letošní ovoce a s ním nadchází sezóna voňavých ovocných koláčů. Komu se nelení, tomu se zelení - což takhle dát si koláč z křehkého mandlového těsta s prvními stonky rebarbory? Fuj! Kyselá? Nebojte - abychom chuť rebarbory zjemnili, přidali jsme jahody a vanilku, protože s nimi se rebarbora skvěle doplňuje. Na koláč si sice chvíli počkáte, ale věřte, stojí za to!
Na toto roční období se vždy nejvíce těšíme. Konečně je teplo a všechno začíná kvést. Stejně tak začínají rašit listy rebarbory a čekání na její stonky se zdá téměř nekonečné. Nakyslá chuť rebarbory je přímo stvořená do lehkých jarních koláčů z křehkého těsta.
Zvěřina si žádá několik hodin, dnů a v případě po domácku ulovené zvěře až týdnů příprav. Přesto stojí za to věnovat tomuto druhu masa svůj čas. Odmění se nám výjimečnou kvalitou a chutí.
Jablečný ocet si můžeme překvapivě snadno připravit v domácích podmínkách. Postup je jednoduchý a zvládnou ho i začátečníci. Podmínkou úspěchu se tak stává pouze trpělivost a příkladná péče o nálev.
Určitě také někdy zatoužíte po sladké a voňavé snídani... Pokud máte ráno trošičku více času a nikam nespěcháte, dopřejte si lívance. Pro některé z nás je taková snídaně nejlepší na světě. A co teprve kefírové lívance přelité javorovým sirupem s čerstvým ovocem. To pak budete jen těžko odolávat, abyste si nepřipravili ještě jednu várku!
Venku začíná vše rozkvétat a to nás inspirovalo k receptu buchtiček podávaných s jarně laděnou růžovou polevou. Jemnou pastelovou barvu jí dodaly krvavé pomeranče, ale pokud by se vám je nepodařilo sehnat, stejně dobře poslouží jako růžové barvivo červená řepa.
Pro léky na nachlazení, rýmu a kašel nemusíte do lékárny. Raději se obraťte k přírodě a vyzkoušejte náš domácí smrkový sirup, který bacily zažene mnohem efektivněji.