Pokud hledáme rychlý a nenáročný pokrm, který nás zasytí a dodá potřebné živiny, pak je tento recept ideální volbou. Kuře pečené na lůžku z kysaného zelí se dříve podávalo jako kuře alá kachna. Zkuste si ho připravit podle tohoto receptu s Jakvkuchyni.cz!
Produkty z řady – masné výrobky
Recept na lahodný bagel plný italských chutí základ tvoří bazalkové pesto, mozzarella, rajčata a prosciutto. Připravte si bagel, který se skvěl hodí na snídani, svačinu i večeři - caprese bagel podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Co nesmí nikdy chybět na velikonočním stole? Jednoznačně tradiční nádivka! Zkuste změnu a připravte si nádivkové muffiny s uzeným masem, či slaninou, a s čerstvými kopřivami podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Rychlé občerstvení na párty, po kterém se jen zapráší? Přesně to jsou pizza šneci! Křehké těsto můžeme naplnit našimi oblíbenými náplněmi. Vyzkoušejte pizza šneky s goudou, šunkou a bylinkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Jaké typické jídlo se vám vybaví při vzpomínce na dětství? Jedním z těch klasických bude určitě knedlík s vejci, je to tak? Dnes si ho připravíme také, jen jako smaženku s křupavou slaninkou sypanou parmazánem podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
Játra v současnosti patří spíše k těm opomíjeným potravinám, které se v jídelníčku nevyskytují příliš často. Je to ale škoda! Jsou dobře dostupná, a navíc obsahují velké množství železa a dalších vitamínů. Pokud neholdujeme játrům vcelku, zkusme například játrové knedlíčky do polévky nebo výbornou játrovou paštiku, která je za pár minut hotová!
Jak připravit šťavnatou sekanou, která se hodí také na velikonoční stůl? Vyzkoušejte kombinaci mletého krůtího masa smíchaného s aromatickými bylinkami a kořením. Tato lahodná směs se zapeče s vejci a výborně chutná s bylinkovými bramborami. Jak na to?
Dostali jste chuť na pastu jako z Itálie? Připravte si tuto pochoutku doma podle receptu na výborné těstoviny s dýňovo-sýrovou omáčkou a slaninou od Jakvkuchyni.cz!
Vyrobit fermentovanou klobásu trvá několik dní, ale výsledek stojí za to! Kromě potřebných surovin budeme k výrobě potřebovat také mlýnek na maso a nabíječku na střívko. Jak na to?
Kroupy patří mezi “zapomenuté suroviny” tradiční české kuchyně. Přitom jsou velmi zdravé! Preventivně působí proti srdečně-cévním chorobám, žaludečním a střevním potížím. Snižují hladinu cholesterolu a lipidů v krvi a kromě toho obsahují menší množství lepku než jiné obiloviny. Kroupová polévka je ideální možnost, jak tuto surovinu zařadit do jídelníčku. Uvařte si kroupovou polévku se zeleninou a uzeným masem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Taky si při slovním spojení “králík v kuchyni” vybavíte legendární scénu z filmu Slunce, seno..., že je k obědu "zase králík"? V současné době patří králičí spíše mezi luxusní záležitost, kterou na talíři nevídáme zdaleka tak často. Králičí maso je přitom velmi zdravé, chutné, dobře stravitelné a chuťově jemné. Jak si připravit šťavnatého králíka pečeného na slanině, česneku a tymiánu prozradi Jakvkuchyni.cz v receptu!