Čočka u nás neprávem patří k trochu zanedbávaným potravinám. Přitom právě díky své neutrální chuti nabízí nekonečné možnosti kombinací. S rajčaty, pórkem a slaninou vytvoří delikatesu pro labužníky, ovšem jen za předpokladu, že do ní nezapomeneme přidat tymián.
Produkty z řady – luštěniny
Minestrone je tradiční italská zeleninová polévka, kterou můžete lehce obměňovat podle toho, co máte právě doma. Ideální je použít při vaření sezónní zeleninu – proto bude minestrone chutnat pokaždé jinak.
Každý Španěl vám odpoví, že nejlepší paella je samozřejmě ta, kterou připravuje jeho maminka. My však pro vás máme dobrou zprávu. Ukážeme vám, že ani pro vás nemusí být paella španělskou vesnicí a že si ji skvěle můžete připravit i doma. Vychutnejte si s námi vůni a chuť horkého a temperamentního Španělska!
Čerstvé krůtí maso má minimální obsah tuků a ve srovnání s jinými druhy mas i vyšší obsah bílkovin, které potřebujeme pro obnovu a správné fungování buněk. Je mnohem chutnější než kuřecí a ve spojení s čočkovým salátem si dopřejete zdravý a velmi výživný oběd!
Rukola obsahuje více vitamínů než ostatní saláty. Protože je její chuť velmi výrazná a ostrá, zjemněte ji hlávkovým salátem. Pak už zbývá jen pohanka pro zdravé cévy, mandle a konopný olej. Osvěžující salát dodá nejen vitamíny, ale i bílkoviny a díky pohance zasytí na dlouhou dobu.
Lněný olej je má vysoký obsah zdravých omega-3 mastných kyselin, denně bychom jej měli sníst dvě lžičky. Hummus s řapíkatým celerem, mrkví a sójovou omáčkou bude vítaným zpestřením jídelníčku dětí i dospělých. Stačí k němu nakrájet na hranolky zeleninu nebo jej podávat s chipsy.
Naklíčený, osmažený a okořeněný hrách se stane vaší oblíbenou pochoutkou k pivu nebo jen tak, jako svačinka. Hrách můžete nahradit i jinou luštěninou.
Zdravé, jednoduché a rychlé. Toto jídlo oceníte jako součást večeře a zbytek si můžete schovat do ledničky na další den do práce.
Malé zelené fazolky adzuki vás zaujmou ořechovou chutí a díky obsahu bílkovin skvěle zasytí. V kombinaci s česnekem a zakysanou zeleninkou tvoří skvělou zimní večeři.
Jemné krémové rizoto je takové malé pohlazení po duši. Spojení silného vývaru, parmezánu a voňavého citrónu zaručeně potěší vaše chuťové buňky.
Chuťově bohatý raw salát, který může být jak předkrmem, tak i plnohodnotným jídlem.