Kokosové Vánoce s kuličkami à la Raffaello

Kokosové Vánoce s kuličkami à la Raffaello

Lahodné kuličky obalené v kokosu patří snad mezi nejoblíbenější nepečené cukroví. I pro svou bílou barvu připomínající sníh nemohou chybět mezi kousky tradičního cukroví na vánočním stole. Receptů na přípravu jejich domácí verze existuje mnoho. Všechny ale mají jedno společné - díky jejich jednoduché a rychlé přípravě je stačí připravit několik dní před svátky. A můžete se těšit, že s nimi zaručeně sklidíte velký úspěch.
Netradiční vánoční cukroví: amaretky

Netradiční vánoční cukroví: amaretky

Toto jednoduché cukroví má italský šmrnc, je bezlepkové a díky obsahu mandlí zdravé. Zkuste přidat kapku likéru Amaretto pro ještě výraznější a tradičnější chuť.
Námořnický grog

Námořnický grog

Netradiční variantu grogu podáváme s trochou másla. Důležité je nechat zkaramelizovat cukr a čerstvou citrónovou šťávu, díky které získá na autentické chuti.
Vánoční punč

Vánoční punč

Karamelizovaný cukr a čerstvá šťáva z pomeranče dodá obyčejnému punči nádech luxusu.
Perníková chaloupka plná vánočních kouzel

Perníková chaloupka plná vánočních kouzel

Jaké by to byly Vánoce bez kořeněné vůně badyánu, skořice a hřebíčku linoucí se z trouby? Vánoce se bez perníčků zkrátka neobejdou. Zkuste si ale tentokrát místo tradičních kousků upéct perníkovou chaloupku. Recept je jednoduchý a chaloupka se vám určitě povede.
Vánoční makové koláčky

Vánoční makové koláčky

Na vánočním stole nesmí chybět domácí cukroví. Každý z nás má jistě své osvědčené recepty, které peče každý rok a které se v rodině předávají po generace. My jsme si pro vás tentokrát připravili netradiční recept, v němž je hlavní ingrediencí mák. Koláčky jsme pekli z nemletého máku v kombinaci s jemně nakyslou chutí citronů a místo klasické marmelády na dozdobení jsme použili citrónový krém.
Lososová polévka

Lososová polévka

Odborníci doporučují pravidelnou konzumaci ryb, a to 2 - 3x týdně. Zkuste jednu porci vyměnit za hřejivou, krémovou a lahodnou lososovou polévku. Kopr nesmí chybět a dodá ten správný říz.
Smetonohý kuba

Sametonohý kuba

Tradiční houbový Kuba se jí na Štředrý den už od dob pohanů. Tohle jednoduché jídlo zasytí a navíc dle tradice splní i tu podmínku, že se do večera Štředrého dne nesmí jíst maso, abychom viděli zlaté prasátko. Zkuste si ho připravit i vy.
Sladký čertíci

Sladcí čertíci

Také jste si jako malí škrtali políčka v kalendáři, už aby přišel čert s Mikulášem a donesli všechny ty parádní dobroty? Zkuste svým ratolestem připravit tentokrát po čertech dobré perníčky sami. Radost bude dvojnásobná.
Kapří hranolky: smažený kapr v praktickém balení

Kapří hranolky: smažený kapr v praktickém balení

Marinované a smažené kousky kapra jsou možná ještě lepší než tradiční hranolky z brambor. Je to výborná finta, jak zdravé kapří maso naservírovat i těm, kdo je běžně nemají příliš v lásce.