Biscotti jsou italské vánoční sušenky, ale chutnají po celý rok.
Marinovaný losos je jednodušší na přípravu, než se zdá na první pohled. Stačí si vybrat kvalitní maso (chlazené, ne mražené). Podávejte jej s míchanými vajíčky a chlebem s pažitkou.
I ty nejšikovnější z nás někdy postihne v domácnosti drobná nehoda, ať už se spálíme nebo pořežeme, není nutné běžet k doktorovi, lehká zranění zvládneme ošetřit sami. A…
Každý pěstitel netrpělivě očekává okamžik, kdy z půdy vykouknou zelené výhonky. Jakmile rostlinky zesílí a povyrostou, potřebují více prostoru a právě v tu chvíli nastává ten…
Jednoduchý způsob, jak dostat do dětí více vitamínů a vápníku. Zamíchejte je do lahodného koktejlu, který nahradí svačinku během letních měsíců.
Nalaďte se na léto strávené u moře a upečte si pravou italskou delikatesu – focacciu. Focaccia je druh pšeničného chleba, který má v Itálii dlouholetou tradici. Na její přípravu vám postačí pouze tři základní suroviny – mouka, voda a kvasnice. Díky těmto nenáročným surovinám se jí kdysi přezdívalo „chléb chudých“. Dnes je focaccia oblíbenou pochoutkou ve všech italských restauracích a domácnostech.
Třídění máš v malíčku? Dokaž, že vybrat správný kontejner je pro tebe hračka. Každý, kdo vyplní kvíz, dostává automaticky pochvalu za ekologické smýšlení.
Jak všichni dobře víme, děti jsou od přírody velmi zvídavé. Většina z nich proto ráda svým maminkám asistuje – a to nejen u vaření. Díky takovéto…
Povidla jsou tradiční surovinou, kterou můžete využít i v tomto delikátním dezertu. Křupavá opražená strouhanka, lahodná omáčka a vláčná povidla tvoří zajímavou kombinaci, která zaujme po všech stránkách. Místo povidel můžete použít třeba mák.
Klára moc ráda peče, i když, jak sama říká, ne vždy se to podaří podle jejích představ. Tento recept vznikl úplnou náhodou, když dostala chuť…
Začíná být hezké počasí, teploty stoupají, a tak nás to stále častěji láká na výlety, pod stan, na vodu či do zahraničí… To, jestli…