Vypadá jako vrchol kuchařského umění... ale čokoládový dort zvládnete s přehledem také. Navíc si jej můžete dochutit podle sebe, přidat koření do perníku nebo výsledný dort proložit ovocem a mátou.
Rádi byste shodili pár kil a nedaří se vám to?! Jak na to radí Jakub Pawlas, absolvent MU oboru regenerace a výživy ve sportu, který…
Škubánky – sladké jídlo milované i zatracované. Záleží na tom, kdo nám jej připravoval. Někteří je známe ze školních jídelen a nemáme k nim úplně důvěru, někteří je naopak známe od našich babiček, které používaly v kuchyni poctivé suroviny. Dnes si je připravíme právě podle jejich receptu.
Blížící se svátek všech zamilovaných je dobrým důvodem nejen pro přípravu slavnostní večeře a výborného dezertu, ale také pro nějaký originální dáreček pro milovanou polovičku.…
Ještě na začátku 20. století kuchyňskou linku nikdo neznal. Místo ní měly naše prababičky kredenc, stůl a tzv. mycák. Když se pak ve 20. letech…
Jak to že mě to nenapadlo dříve, budete se ptát sami sebe. Stačí totiž nakrájet oblíbenou zeleninu na tenoučké plátky, upéci v troubě a okořenit.
Web jakvkuchyni.cz vám přináší první rozhovor, ze série Češi v zahraničí – jak vaří a co jedí, s Češkou Barborou, která žije již šestým rokem ve Spojených…
A co bylo na začátku? Aneb než byl odpad obalem… (1. díl) Jsem Irča. Donedávna zapálená pro práci, teď tak trochu žena v domácnosti. Vždycky jsem…
Kdo by nemiloval teplé, čerstvě upečené a křupavé croissanty, které voní máslem! Francouzi jsou v jejich pečení mistři, ale odteď si je díky tomuto receptu můžete dopřát i vy . Jejich příprava se může zdát na první pohled složitá a vy si říkáte, že to nestojí za tu námahu. Věřte nám, stojí!
Kakaové boby jsou jediným zdrojem pro výrobu čokolády. V jakých oblastech se pěstují? Jaké země je nejvíc produkují? Existují nějaké exkluzivní oblasti, kde se pěstují…
Žádné cukry a ztužené tuky. Jen oříšky, kakao a výborná chuť. Vyzkoušejte si vyrobit domácí nuttelu, všechny suroviny na ní určitě máte doma. Můžete použít oříšky, které máte rádi, třeba vlašské nebo para ořechy, které jsou obzvlášť zdravé.











