Zvykli jste si snídat kaviár se šampaňským? Takový začátek dne je nejspíš pro našince trochu výjimečný, ale poslouží jako dobrý příklad párování pokrmu a vína.…
Pro mnohé z nás je červen nejkrásnějším měsícem roku i proto, že nastávají jahodové žně. Kromě knedlíků, koláčů, dortů a zmrzlin připravte svým miláčkům i pravou americkou limonádu.
Stěžuje si dítě na bolest hlavy, je malátné a ospalé? Důvodem může být nedostatek vody v organismu – dehydratace. Abychom jí předešli, musíme u dětí, ale…
Jakmile se to v lese zamodrá plantážemi borůvek, rozdejte dětem hrníčky a vyrazte s nimi na sběr. Limonáda z vlastnoručně natrhaných plodů jim bude chutnat dvojnásob.
Máme tady už 3. díl našeho seriálu Food design s Hankou Kosikovou, která je naším průvodcem ve světě aranžování jídla. V předešlých dílech jsme si trošku přiblížili,…
Letní prázdniny jsou v plném proudu a nastal čas dnů na zahrádkách či chalupách, dovolených i setkání spojených s oblíbeným grilováním. Prostě pohodové léto, ke kterému…
Nejpopulárnější rychlá buchta v letních měsících je bezpochyby bublanina z čerstvého ovoce. Přinášíme recept na její zdravější verzi.
V předešlých dílech jsme se zabývali tříděním a zpracováním papíru a nápojového kartonu. V tomto dílu se podíváme na „střípek“ sklu, které je také hojně používaným obalovým…
Léto se přiblížilo mílovými kroky. Pojďte se společně osvěžit a podlehněte kouzlu zmrzliny připravené doma. Že je její příprava náročná a potřebujete přístroj na výrobu? Vůbec ne. Dnes si ukážeme, jak lze jednoduše připravit zdravou zmrzlinu s využitím mraženého ovoce.
K přípravě tohoto receptu potřebujete speciální vakuovou svářečku a hrnec na vodní lázeň. Krůtí maso bude po přípravě "sous-vide" šťavnaté a lahodné, protože se nevysuší jako při běžném smažení nebo grilování. Proto není jej třeba dochutit tolik, jak jste zvyklí.
Chcete mít jistotu, že váš doma připravovaný slavnostní pokrm bude k nerozeznání od toho, který jste jedli v luxusní restauraci? Masíčko bude dokonale měkké, se skvělou chutí,…