S příchodem sychravých podzimních dnů se u některých z nás začínají projevovat různé virózy a nachlazení. Pokud při jejich léčbě dáváte přednost přírodním prostředkům, pak si „zlaté mléko“ určitě oblíbíte. Obsahuje mnoho přírodních látek, které podporují lidský organismus a mají na něj pozitivní vliv.
Máme pro vás rychlý a jednoduchý recept z brambor. Inspirací nám byla švýcarská kuchyně, v níž jsou tato bramborová „hnízda“ velmi oblíbená. Stačí vám jen pár surovin. Můžete je jíst samostatně, třeba se zeleninovým salátem, anebo je zkuste, pokud vás omrzely brambory jako klasická příloha. Tentokrát jsme jejich chuť zvýraznili ještě sýrem gruyère.
Co si pamatuji, pekly se u nás buchty a koláče. Hlavně o víkendech a někdy i během týdne. Spoustu věcí jsem při pečení odkoukala od…
Jablka v županu jsou tradičním receptem české podzimní kuchyně. Můžete využít nejen čerstvá jablka, ale také spotřebovat jablíčka uložená od loňské sklizně. Marmeláda, oříšky a listové těsto přemění jablko na skvostný podzimní dezert, který vám bude vonět při pečení a skvěle chutnat, až se do něj pustíte. My jsme recept trošku obměnili a použili jsme povidla a křehké těsto, které vytvoří lahodnou krustu.
Děti jedí očima a fascinují je kouzelné příběhy. Proto obyčejné sušenky přetvořte ve strašidelné čarodějnické prsty. Stačí k tomu polovina mandle, která nahradí nehet, a pak jen nakreslit klouby nožem. Namáčet si je mohou do dipu z kečupu, který dokreslí atmosféru k dokonalosti.
Nevíme, jak u vás, ale všude okolo nás jsou čím dál populárnější „dětské párty“. Ať už se jedná o oslavy narozenin, nebo jen setkání většího…
Bramboráky se dělají snad na celém území České republiky a těší se stále velké oblibě. V Orlických horách a přilehlém okolí se jim říká „křapáče“.…
Výroba olejů a margarínů. Co se děje při výrobě margarínu? V úvodu se můžeme ptát, proč se s margaríny na pultech obchodů vůbec setkáváme. Odpovědí je několik.…
Avokádo bývá často používáno s oblibou hlavně ve studené kuchyni. Pokud ho ale vyzkoušíte i zapečené s touto kuřecí směsí, určitě si ho zamilujete i po tepelné úpravě jako hlavní chod.
Používejte jako hojivou mast např. na ekzémy, záděry u nehtů, jako balzám na rty apod.
Asi nikdy nebyl kokosový olej tak populární jako dnes. Je skvělý na vaření, prospívá pokožce i vlasům a vysoký obsah kyseliny laurové z něj dělá jeden…