Jablka v županu jsou tradičním receptem české podzimní kuchyně. Můžete využít nejen čerstvá jablka, ale také spotřebovat jablíčka uložená od loňské sklizně. Marmeláda, oříšky a listové těsto přemění jablko na skvostný podzimní dezert, který vám bude vonět při pečení a skvěle chutnat, až se do něj pustíte. My jsme recept trošku obměnili a použili jsme povidla a křehké těsto, které vytvoří lahodnou krustu.
Česká
Výrazná chuť sýru kontrastuje se sladkokyselými brusinkami. Až tento toust ochutnáte, tuto kombinaci si zamilujeme. Tradiční karamelový norský sýr Brunost seženete ve specializovaných prodejnách sýru Cheesy.
Tento dip má velmi univerzální použití. Můžete ho dát jen tak do misky k dobrotám připraveným na grilu či drobnému pohoštění. Stejně tak ho můžete namazat na opečenou bagetku, dozdobit řepnými lístky, a mít tak skvělou přílohu.
Milujete houby? Máme pro vás skvělou zprávu: můžete vyzkoušet náš recept na lahodnou smetanovou omáčku. Jako základ poslouží jakýkoli druh vašich oblíbených hub.
Vegetariánskou variantu proslulé polévky, která léčí kocovinu, si připravíte z kotrče. Pokud chcete ještě zdravější dršťkovku, osmažte kořenovou zeleninu na másle a přidejte ji k houbám. Pokud se vám nepoštěstí najít kotrč, použijte místo něj třeba hlívu ústřičnou.
Pokud máte rádi zapečené pokrmy, oblíbíte si tento recept. Květák nahrazuje oblíbené (ale velmi kalorické) brambory, houby dodají šmrnc a smetanová omáčka pohladí po duši. Dejte šanci této nezvyklé, ale výborné kombinaci, a houbami nešetřete.
Roláda patří ke klasikám českých dezertů a většinou nechybí na žádné z rodinných oslav. Nadýchaný piškot je lehký jako pírko a v létě se skvěle doplňuje s čerstvým ovocem. Co se stane, když roládu naplníte osvěžujícím krémem z mascarpone a šlehačky a použijete čerstvé švestky a povidla? Zkuste posoudit sami.
Jednoduché a rychlé jídlo jako stvořené pro lehké letní večeře. Perfektní i jako oběd pro děti!
Český klasický dezert, který provoní krásně celou kuchyni. Podávejte jej ještě horký, třeba se zmrzlinou a ovocem. Výborně chutná i následující den.
Pomalu přichází cuketová sezóna. Nám se letos urodilo, a tak zkoušíme přidávat cuketu i při pečení. Tentokrát jsme vyzkoušeli cuketový chléb a přidali ještě dýňová semínka. Díky vláčné struktuře můžete chléb s chutí jíst jen tak, nebo jej můžete vyzkoušet jako přílohu k čerstvému zeleninovému salátu.
Kvašená zelenina má více vitamínu C než syrová a navíc obsahuje extra zdravá probiotika. Pestrobarevné domácí pickles vypadají krásně ve sklenici a ještě lépe chutnají jako příloha k masu, v salátech nebo jako pikantní zobání k televizi.











