Víte, co je ruby čokoláda? Má přirozeně růžovou barvu, takže na svátečním stole bude vypadat velmi hezky, a navíc má zajímavou, lehce nakyslou ovocnou chuť. Připravte si podle receptu s Jakvkuchyni.cz lahodné rumové půlměsíce plněné vanilkovým krémem a ruby čokoládou. Jak na to?
Česká
Oblíbené vánoční cukroví, na které nám postačí pouze čtyři suroviny - kdo si vybavil jako první kokosky, trefil se. Jedná se o rychlé a oblíbené cukroví a Jakvkuchyni.cz v tomto receptu poradí, jak dosáhnout toho, aby byly kokosky opravdu dokonalé. Stačí se držet tohoto receptu a postupu. Jak na to?
Tento recept potěší i ty, kdo nemohou lepek, protože je přirozeně bezlepkový. Je plný ořechů a v kombinaci se skořicí a svěží polevou potěší i ty nejmlsnější jazýčky. Připravte si skořicové hvězdičky s mandlemi podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Perníčky, které jsou hned vláčné a zvládneme je jednoduše připravit spolu s dětmi přináší web Jakvkuchyni.cz!
Kapusta je zelenina, která by na našich podzimních talířích neměla chybět. Můžeme vyzkoušet kapustovou polévku, karbanátky nebo třeba právě dušené vepřové maso s kapustou. Jak na to poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Červená řepa je levnou a dostupnou surovinou. Vyzkoušejme ji podle receptu Jakvkuchyni.cz netradičně - kvašenou. Dodá ním potřebné živiny, ale také krásně barevně oživí každý pokrm, ke kterému nakládanou červenou řepu přidáme.
Jednoduchý a rychlý bezmasý recept na zapečené brambory s lilkem můžeme připravit v pikantní verzi s chilli, nebo v jemnější verzi, kdy přidáme čerstvé bylinky. Brambory můžeme podávat jako hlavní chod nebo přílohu k masu a grilovanému sýru. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Hroznové víno nepatří k úplně typickým surovinám používaným při pečení, proto zřejmě mnohé z nás překvapíi, jak skvěle chutná. Jako inspiraci, kde si to můžete hned vyzkoušet, přináší Jakvkuchyni.cz v receptu na hroznový obrácený koláč. Chuť zkaramelizovaného ovoce dodá i hroznům výbornou chuť, při pečení se navíc nerozpečou, takže při každém soustu krásně křupnou v puse. Jak na to?
Vepřové ocásky jsou pro celou řadu kuchařů neprávem opomíjeným masem. Pokud budeme ocásky v řeznictví kupovat, vybereme ty, kde je i větší část křížové kosti, na které najdeme velké množství hezkého a především chutného masa. Vepřové ocásky se strapačkami a zelím je skvěle chutnající kombinace. Jak na to poradí recept od Jakvkuchyni.cz!
Dýňový džem se skořicí je hitem podzimu! Svou sytou barvou rozzáří každý stůl. Pochutnáme si na něm k víkendové snídani, dokonale ladí k sýrům, masu a paštice. Jeho příprava je snadná a domácím dýňovým džemem se skořicí nadchneme každou návštěvu!
Častěji se setkáváme s polévkou s červené dýně hokaido, proč ji ale nezkusit i z méně tradiční zelené dýně? Kromě máslové chuti se můžeme těšit na pořádnou dávku vitamínů! Jak na polévku ze zelené dýně prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!