Coby maminka dvou malých dětí, Elišky (4) a Matyáše (1,5), je Verča momentálně na rodičovské dovolené. Ačkoliv dříve dávala před vařením přednost pečení, které je jejím velkým koníčkem, díky přípravě jídel pro děti objevila i kouzlo vaření. Ráda zkouší nové recepty a chutě. Ve volných chvílích se věnuje hlavně sportu a pokud jí zbývá čas, tak si ráda přečte dobrou knihu.
Suroviny
Suroviny těsto
- 300 g hladké špaldové mouky
 - 125 g másla
 - 100 ml vlažné vody
 - špetka soli
 
Suroviny náplň
- 500 g žampiónů
 - 450 g špenátu
 - 200 ml smetany na šlehání
 - 100 g ricotty
 - 50 g cheddaru
 - 2 -3 stroužky česneku
 - 2 vejce velikost L
 - špetka soli
 - špetka pepře
 - špetka drceného kmínu
 
Postup
- Z uvedených surovin si připravíme těsto a dáme ho do lednice na hodinu odpočinout.
 - Těsto vyválíme mezi dvěma pečicími papíry na velikost formy, cca 4 mm silné.
 - Formu vymažeme máslem nebo olejem a umístíme do ní vyválené těsto.
 - Na několika místech těsto propícháme vidličkou.
 - Očištěné, nakrájené žampiony orestujeme na másle, přidáme k nim utřený česnek a špenát.
 - Směs osolíme, opepříme a okořeníme kmínem.
 - V míse mezitím smícháme ricottu, smetanu a vejce.
 - Do této směsi přidáme cheddar a lehce vychladlou směs se žampióny.
 - Vše promícháme a následně rozetřeme náplň na korpus.
 - Pečeme na 180 stupňů přibližně 40 minut.
 - Podávat můžeme teplý i studený.
 

