Čtenářka Verča peče: Quiche se žampióny

Coby maminka dvou malých dětí, Elišky (4) a Matyáše (1,5), je Verča momentálně na rodičovské dovolené. Ačkoliv dříve dávala před vařením přednost pečení, které je jejím velkým koníčkem, díky přípravě jídel pro děti objevila i kouzlo vaření. Ráda zkouší nové recepty a chutě. Ve volných chvílích se věnuje hlavně sportu a pokud jí zbývá čas, tak si ráda přečte dobrou knihu.

Čtenářka Verča peče: Quiche se žampióny

Suroviny

Suroviny těsto

  • 300 g hladké špaldové mouky
  • 125 g másla 
  • 100 ml vlažné vody
  • špetka soli
     

Suroviny náplň

  • 500 g žampiónů
  • 450 g špenátu
  • 200 ml smetany na šlehání 
  • 100 g ricotty
  • 50 g cheddaru
  • 2 -3 stroužky česneku
  • 2 vejce velikost L
  • špetka soli 
  • špetka pepře
  • špetka drceného kmínu

Postup

  1. Z uvedených surovin si připravíme těsto a dáme ho do lednice na hodinu odpočinout.
  2. Těsto vyválíme mezi dvěma pečicími papíry na velikost formy, cca 4 mm silné.
  3. Formu vymažeme máslem nebo olejem a umístíme do ní vyválené těsto.
  4. Na několika místech těsto propícháme vidličkou.
  5. Očištěné, nakrájené žampiony orestujeme na másle, přidáme k nim utřený česnek a špenát.
  6. Směs osolíme, opepříme a okořeníme kmínem.
  7. V míse mezitím smícháme ricottu, smetanu a vejce.
  8. Do této směsi přidáme cheddar a lehce vychladlou směs se žampióny.
  9. Vše promícháme a následně rozetřeme náplň na korpus.
  10. Pečeme na 180 stupňů přibližně 40 minut.
  11. Podávat můžeme teplý i studený.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*