Čekanka sice není v našich kuchyních tak populární jako například ve Francii a to je škoda. Je velmi zdravá, chutná a zvlášť ji ocení ti, kteří…
Články
Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.
Třešně jsou plné antioxidantů, obsahují vitamíny (A, B, C, E a dokonce i P), minerály (draslík, který podporuje vylučování vody, jód, hořčík, železo, zinek a…
Hlasujte o tiramisu, které byste si samy s chutí daly, a vyhrajte keramickou wok pánev! Které je vaším favoritem: odlehčené s jahodami, nebo super zdravé…
Jeho jméno zní exoticky, je to sice řepa, ale patří mezi listovou zeleninu. Kolem této zeleniny už nemusíte nevšímavě procházet, poradíme vám, jak ji vybrat,…
Děti milují chvíle, kdy s rodiči společně pracují a tvoří. Při takové práci je navíc příležitost si popovídat – třeba o recyklaci! Inspirujte se naším…
Borůvky má asi každý spojený s dětstvím, s prázdninami u babičky a letní pohodou. Přivolejte si krásné vzpomínky a vyzkoušejte tyto superzdravé bobulky ve třech…
Brambory chutnají i v létě. Vyzkoušejte odlehčený zdravý salát s olivovým olejem nebo krásně vypadající ježky se sýrem a slaninou. A cuketové pyré bude skvělou…
Saláty jsou chutné, zdravé a navíc je připravíte za chvilku. Vyzkoušejte jejich netradiční variantu s ovocem. A jejich obrovskou výhodou je, že nemusíte nic odměřovat, vážit,…
Na světě je kolem 1000 druhů brambor, v Česku jich na polích najdeme asi 150 a to všech varných typů. Než si řekneme něco o…
Bez černý je považován za magickou rostlinu, která vyléčí devět nemocí. Vy jej nemusíte používat jako lék, ale jako příjemné zpestření jídelníčku, které navíc pomůže…
Kedlubnu (nebo také kedluben) k nám přivezli staří Římané a v českých zemích se od té doby uchytila – jak v půdě, ve které se jí dobře daří,…