Rozmarýn, bazalka a tymián jsou dobré samostatně a nezapomenutelné jako provensálské bylinky nebo koření. Tymián působí příznivě na plíce a močové ústrojí, používá se při…
Články
Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.
Maliny stály vždy trochu nespravedlivě ve stínu větších a atraktivnějších jahod. Přitom mají vlastnosti, o jakých se jahodám ani nezdá. Například olej z červených malin…
Nechce se vám v létě trávit zbytečně moc času v kuchyni, když můžete být venku? Zkuste naše čtyři jednoduché recepty, které připravíte za čtvrt hodiny a vrátíte…
V létě je potřeba pít dva až tři litry denně, jinak klesne vaše výkonnost, energie a tím ohrožujete i své zdraví. Jak poznáte, že potřebujete pít…
Paprika je v našich kuchyních vděčným společníkem. Má velmi všestranné použití, je snadno dostupná, chutná dobře a navíc je zdravá. Můžete si ji zapéct, ugrilovat, uvařit,…
Léto si můžete zpestřit broskvovou polévkou, která vás příjemně osvěží a zažene chmury. A říkáte si proč? Není v tom žádné kouzlo. Broskve totiž obsahují niacin,…
Znáte jostu? Tento kříženec angreštu a černého rybízu vzhledově připomíná spíše rybíz a to nejen díky svým plodům (ty jsou větší než u rybízu), ale…
Meruňky obsahují takové množství zdravých látek, že se jim i říká ovoce zdraví. Užijte si je čerstvé i sušené! Stačí tři meruňky denně, abyste měli…
Pokud se vám omrzel váš obvyklý salát s dresinkem z olivového oleje a kapkou balsamikového octa, nemusíte hned vymýšlet nový salát! Zkuste nový dresink. Máme pro…
Pokud se vám urodilo na zahradě spousta máty nebo levandule, schovejte si je na podzim a zimu. Poradíme vám, jak je jednoduše usušit, zamrazit, naložit……
Tepelně upravená rajčata jsou zdravější než čerstvá. Zkuste ji je usušit, připravit z nich rychlou salsu nebo neapolskou omáčku. Rajčata obsahují až 90% vody, velmi…