Povalují se vám doma nepotřebné věci, které se chystáte vyhodit? Pokud ano, tak s tím ještě počkejte, mohly by se vám hodit při tak zvané upcyklaci.…
Články
Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.
Bezlepková dieta (BLD) je hlavní léčebnou metodou, kterou indikuje lékař při celiakii (příp. při alergii na lepek). Celiakie ale není alergie. Je to onemocnění, při…
Kynuté těsto se v kombinaci s cukrem a skořicí objevuje v různých podobách po celé Evropě. U nás je oblíbený tradiční staročeský trdelník, v Estonsku zase pečou tzv. kringel…
Naše babičky neměly tolik kuchyňských vymožeností, jako máme my. Přesto si jednoduchými triky dokázaly poradit s řadou věcí, které pro nás mohou být oříškem i dnes.…
Ovocné šťávy neboli „freshe“ jsou v současné době velkým hitem a jejich popularita stále roste. V čem jsou tak skvělé? Jednak jsou zdravé, rychle připravené a navíc…
Existuje známé české přísloví „Co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš“, a to platí určitě i v případě třídění odpadu. Stejně jako se malé…
V dnešní době máme nepřeberné možnosti, které se týkají uchovávání potravin. Existují například vakuovačky, nebo nádoby cíleně vytvořené na skladování určitého typu potravin. Tyto možnosti jsou…
Jedním z nejlákavějších produktů nabídky farmářských trhů je bezpochyby ovoce, které láká svou chutí, vůní i barvou. Vždyť se po ovoci jmenují dokonce i měsíce –…
Ochutit si polévku vlastnoručně vypěstovanými bylinkami je úplně jiný pocit, než když použijete ty koupené… Vaše rostlinky jsou nyní dostatečně silné, aby vám přinášely několik…
Ovocné přesnídávky zavařené x nezavařené Odpověď na otázku jaké přesnídávky pro děti zvolit, není úplně jednoduchá. Do značné míry závisí na jednotlivých dětech a jejich…
Ovesné vločky – jen málokterá potravina dodá tělu tolik energie a na poměrně dlouhou dobu. Ovesné vločky také obsahují spoustu cenných látek, proto se hodí…