Stejně jako kontaktní čočky, kostky cukru nebo hromosvod, i remoska patří k vynálezům, které proslavily schopnosti českých tvůrců na celém světě. A kdo jednou ochutnal kuře…
Články
Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.
Lukáš Hejlík je se svým divadelním projektem LiStOVáNí stále na cestách. Díky tomu má přehled o české gastronomické scéně, a tak na svém blogu Gastromapa…
Usnadněte si přípravu pokrmů správně vybranými kuchyňskými noži. Každá potravina si žádá ten svůj, přesto ale mají nože mnoho společného. Jejich kvalitu poznáte podle dokonale…
Ve 2. díle jsem se zaměřila na dělení obalových materiálů a nakoukla jsem pod pokličku do historie a zajímavostí jednotlivých druhů odpadů… Tentokrát se věnuji…
Tomáš Martínka je nejkrásnějším mužem planety. V loňském se stal vítězem soutěže krásy Mister Global 2016. Je to velký „sympaťák“ a v popisu této výhry má i…
Už odmala patřilo vaření k mým největším radostem a tato láska se u mne neustále prohlubuje. Ve volném čase ráda objevuji nové chutě tak, že…
Často se na nás z médií linou výrazy jako živé, prospěšné, přátelské bakterie… Ale víme skutečně, oč jde a jaké jsou benefity těchto složek stravy? Probiotika…
Naše prababičky nebyly příliš zvyklé používat na běžné neduhy léky. Přirozenější a dostupnější pro ně bylo zajít do zahrady a natrhat si čerstvé léčivé bylinky,…
Milí čtenáři, článek je tentokrát obsáhlejší, ale věřím, že vám přinese užitečný a možná i trochu nový vhled do situace potravin u nás… V restauracích, menších…
Pro příznivce zdravé výživy je parní hrnec nepostradatelným pomocníkem. Jídlo připravené tímto šetrným způsobem si zachovává maximum přirozených vitamínů a minerálních látek, navíc je dietní,…
V 1. díle jsem se stihla představit a také rozepsat o tom, jak jsou na tom Češi s tříděním odpadu. Tentokrát se zaměřím na konkrétní druhy obalů, ze…