Na změny není nikdy pozdě – klimatická změna nepočká! O nutnosti co nejrychlejšího snižování emisí skleníkových plynů, tzv. uhlíkové stopy, není pochyb. Víte, co je…
Články
Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.
Obecně jsou těstoviny nesmírně populárním jídlem a rozhodně bychom neměli opominout ty plněné. U nás nejznámější lasagne (zejm. bolognese), jsou stálicí jídelních lístků mnoha restaurací,…
Štěstí přeje připraveným. Pokud nechceme v kuchyni s našimi malými pomocníky zažívat infarktové stavy, ale naopak si to užít a předat dětem vhodné návyky, měli…
Je to příběh o vášni, příběh o legendě, příběh o řízku. Pojďme společně zavítat do dávných dob, kdy lidé poprvé okusili chuť tohoto zlatého pokladu.…
Pelyněk pravý se stal pomyslnou Popelkou mezi květinami. Nemá nádherné květy, ani zdobné listy, přesto se mu v poslední době dostává čím dál více pozornosti. Je…
Růžičková kapusta je plná vitamínů, esenciálních mastných kyselin a antioxidačních látek. Její pravidelná konzumace prospívá našemu zdraví a navíc si na ní opravdu pochutnáme. Poradíme…
Fermentované potraviny jsou nabité vitamíny. Kysané zelí má v našich jídelníčcích ne nadarmo dávnou historii. Proč zařadit kysané zelí do jídelníčku? Nač si dát při jeho…
Jakvkuchyni.cz přináší seriál o těstovinách. V úvodním díle si povíme něco málo z historie těstovin, která je tak trochu zamotaná. Také si povíme, čím jsou pro naše…
Na návštěvě v pěti českých domácnostech jsme hledali inspiraci na třídění odpadu v domácnostech. Jakvkuchyni.cz prozradí ve videích, jak návštěvy probíhaly a co zajímavého jsme…
Šalvěj lékařská je silně aromatickou bylinou s mnoha účinky na lidský organismus. Lidstvo ji využívá již po mnoho století. Proč a jak šalvěj používat a mnoho…
Přizvat děti k vaření? Skvělý nápad. Proč bychom měli vařit společně s dětmi a co vše se mohou naučit? Vše prozradí Javkuchyni.cz v článku! 10…