Těstovinové saláty se těší velké oblibě, a to zejména v letních měsících. Mohou být připravené v teplé i studené variantě, můžeme si je dát jako…
Články
Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.
Sláva italským šikovným ručičkám! Proč? Právě v Itálii vyšlechtili cukety. Zeleninu, ze které můžeme připravovat výborné a zdravé pokrmy. Proč bychom ji měli pravidelně zařazovat…
Kynuté těsto lehké jako vánek rozplývající se na jazyku plněné lahodnou marmeládou. Navrchu křupavá kůrka zlatavého těsta posypaná cukrem s vanilkovou příchutí – tahle kombinace okouzlí…
Rakytník řešetlákový je vytrvalý keř, který obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek. Hojne se proto po staletí používá v kuchyni, ale také třeba při výrobě rakytníkového…
Dalo by se říci, že třídění odpadů je obyvatelům České republiky vlastní podobně, jako láska k houbaření, pití piva nebo ke kutilství. Nejnovější výsledky jen…
Výlet, nebo služební cesta mohou mít z různých důvodů omezené příležitosti, jak se stravovat. Pokud přemýšlíte, jak to vyřešit, abyste se neodbili kupovanou bagetou, nebo…
Jak se říká, děti jsou “tabula rasa” a my jsme pro ně vzory, které je inspirují a rozvíjejí. Možná nám ani nedochází, jak je důležité…
Konec července se pojí s oslavou výjimečného dezertu, který je známý pod názvem “cheesecake”. Mezinárodní den této pochoutky připadá každoročně na 30. červenec. Kdy a…
Executive chef restaurace Coda v hotelu Aria sám sebe označuje jako vyznavače minimalismu – v životě i na talíři. V tomto díle nám prozradí jeden…
Jaro nám klepe na dveře, nejvyšší čas je otevřít a vyrazit do přírody. Každoročně můžeme být svědky fantastického divadla – den ode dne se příroda…
Pohled na louky poseté výraznými žlutými květy je osvěžující, zahrádkáři ale pampelišky často na zahradě nevidí rádi – mnozí je považují za plevel a co…