Vláčné čokoládové brownies si oblíbil snad celý svět! A není divu, že receptů na ně je nepočítaně. Některé z nich obsahují návod, jak si připravit tuto dobrotu i ve zdravější verzi, abychom je mohli mlsat bez výčitek. Vyzkoušejte brownies z avokáda - získají díky němu jemnou a vláčnou chuť. Jak na to?
Pochoutka
Sendvič už dávno nemusí být tím klasickým nezdravým jídlem, kterým rychle zaženeme hlad. Pokud pro jeho přípravu použijeme kvalitní suroviny, může našemu tělu dodat i mnoho prospěšných látek a vitamínů. Patří navíc k pokrmům, které si zvládneme připravit do několika minut. Při použití pravidla “co dům dá” se nám nejen podaří zužitkovat různé zbytky, ale také můžeme zamezit plýtvání jídlem. K přípravě dnešního sendviče jsme využili vaječnou fritátu a avokádo - jak na to?
Tato léčivá směs upravuje menstruaci, zmírňuje kašel a zlepšuje trávení. Užíváme 1 lžičku 1x denně po jídle.
Tento olej je výborný v kuchyni i v léčitelství. Skvěle se hodí do salátů. Jeho léčivé účinky pomohou posilovat imunitu, pozitivně působí proti alergiím, akné nebo kožním chorobám.
Pustili jste se už někdy do přípravy domácí paštiky? Ještě ne, protože Vám připadá proces výroby příliš složitý a zdlouhavý? Důležité je, nenechat se odradit! I když je s přípravou paštiky trochu více práce, výsledek bude stát skutečně za to. Nejen, že budeme přesně vědět, co v paštice je, navíc můžeme použít čerstvé bylinky ze zahrádky a přidat naše oblíbené ingredience. My jsme jemné králičí maso doplnili rozmarýnem a tymiánem. Jako přílohu použijeme křupavý opečený chlebík, brusinkovou paštiku, jarní cibulku nebo domácí nasládlou cibuládu.
Žampiony plněné nivou a slaninou mohou být skvělým pohoštěním. Jejich příprava je jednoduchá a rychlá a přitom působí velmi efektně. Pro plnění žampionů lze vybrat různé náplně, tentokrát jsme použili nivu a slaninu.
S blížícími se oslavami konce roku přemýšlíme, jaké občerstvení připravit a nabídnout hostům. Kromě klasických jednohubek jsou v poslední době velmi oblíbené křupavé jednohubky, tedy krostíni. Na rozdíl od těch klasických jsou pečené v troubě a podávat je můžeme s různými variacemi pomazánek, zeleninou, ale i ovocem. Ty dnešní jsme pro vás připravili s pomazánkou z avokáda.
Ztvrdlý chléb máme doma téměř všichni. Jeho další zpracování může představovat náš první krok k ekologičtějšímu způsobu života.
Zapomeňme na nezdravé mastné brambůrky. Ze zdravé červené řepy si připravíme výborné domácí chipsy, které se skvěle hodí jako odpolední svačina, nebo večer k televizi.
Řepa je výborným doplňkem lehkých salátů. V tomto receptu si řekneme, jak si ji jednoduše připravíme a namarinujeme.
Chutney (česky čatní) je pikantní, nasládlý a kořeněný doplněk pokrmů, který pochází z indické kuchyně. Má tolik variant a chutí… Připravuje se z ovoce i ze zeleniny a je skvělé jako příloha k masům nebo sýrům. Pokud vaše zahrada přetéká rajčaty a paprikami, zkuste si připravit zeleninové čatní okořeněné teplými podzimními chutěmi kardamomu a zázvoru.











