Jablečný pudink

Jablečný pudink je skvělou volbou pro všechny, kdo hledají jednoduchý, ale efektní dezert. Ocení ho děti i dospělí – ať už jako lehkou svačinu, nebo sladkou tečku za obědem. Připravuje se z několika běžných surovin a výsledek překvapí svou jemností i ovocnou svěžestí. Připravte si lahodný jablečný pudink s tvarohem a kakaem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Jablečný pudink je skvělou volbou pro všechny, kdo hledají jednoduchý, ale efektní dezert. Ocení ho děti i dospělí – ať už jako lehkou svačinu, nebo sladkou tečku za obědem. Připravuje se z několika běžných surovin a výsledek překvapí svou jemností i ovocnou svěžestí. Připravte si lahodný jablečný pudink s tvarohem a kakaem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    voda 500ml
    tučný tvaroh 1ks ve vaničce
    jablka 4ks větší sladší
    cukr 4lžíce
    pudink 2ks vanilkový
    skořice 1lžička
    vanilka 1špetka
    piškoty dětské
    kakao na posypání
Pokyny
  1. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky.
  2. Jablka přendáme do hrnce, přidáme cukr, podlijeme malým množstvím vody a krátce povaříme, aby jablka lehce změkla. Nakonec přidáme skořici a vanilku.
  3. Pudinkové prášky rozmícháme ve vodě a přilijeme je k jablkům.
  4. Směs za stálého míchání vaříme, dokud nezhoustne.
  5. Směs rozdělíme spolu s piškoty do skleniček a uložíme na hodinu do lednice.
  6. Před podáváním můžeme pudinky ozdobit tvarohem (dle chuti ho můžeme také osladit) a poprášíme kakaem.

Plastový obal od vanilkového pudinku vytřídíme do kontejneru označeného žlutou samolepkou na plast, stejně tak tam patří obal od tvarohu a piškotů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*