Jablečný pudink je skvělou volbou pro všechny, kdo hledají jednoduchý, ale efektní dezert. Ocení ho děti i dospělí – ať už jako lehkou svačinu, nebo sladkou tečku za obědem. Připravuje se z několika běžných surovin a výsledek překvapí svou jemností i ovocnou svěžestí. Připravte si lahodný jablečný pudink s tvarohem a kakaem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Jablečný pudink je skvělou volbou pro všechny, kdo hledají jednoduchý, ale efektní dezert. Ocení ho děti i dospělí – ať už jako lehkou svačinu, nebo sladkou tečku za obědem. Připravuje se z několika běžných surovin a výsledek překvapí svou jemností i ovocnou svěžestí. Připravte si lahodný jablečný pudink s tvarohem a kakaem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
![]() |
Porce
4 porce
|
![]() |
Doba přípravy
10 minut
|
![]() |
Chod
|
Pokyny
- Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky.
- Jablka přendáme do hrnce, přidáme cukr, podlijeme malým množstvím vody a krátce povaříme, aby jablka lehce změkla. Nakonec přidáme skořici a vanilku.
- Pudinkové prášky rozmícháme ve vodě a přilijeme je k jablkům.
- Směs za stálého míchání vaříme, dokud nezhoustne.
- Směs rozdělíme spolu s piškoty do skleniček a uložíme na hodinu do lednice.
- Před podáváním můžeme pudinky ozdobit tvarohem (dle chuti ho můžeme také osladit) a poprášíme kakaem.
Plastový obal od vanilkového pudinku vytřídíme do kontejneru označeného žlutou samolepkou na plast, stejně tak tam patří obal od tvarohu a piškotů.