Zeleninové hranolky a dip


[Total: 1    Average: 5/5]
Zeleninové hranolky a dip
Výborné, jednoduché a zároveň zdravé pohoštění? Jde to! Když už jste plní cukroví a slané chipsy nejsou pro vás to pravé ořechové, sáhněte po zelenině. Na vašem silvestrovském stole se budou tyto hranolky se smetanovým dipem krásně vyjímat. Přitom jsou hotové za pouhých pár minut. A uvidíte, že i po zdravých pochutinách se může hodně rychle zaprášit.
Zeleninové hranolky a dip
Výborné, jednoduché a zároveň zdravé pohoštění? Jde to! Když už jste plní cukroví a slané chipsy nejsou pro vás to pravé ořechové, sáhněte po zelenině. Na vašem silvestrovském stole se budou tyto hranolky se smetanovým dipem krásně vyjímat. Přitom jsou hotové za pouhých pár minut. A uvidíte, že i po zdravých pochutinách se může hodně rychle zaprášit.
Porce
dle množství zeleniny
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
bez vaření
Pokyny
  1. Zeleninové hranolky připravíte jednoduše tak, že zeleninu očistíte a nakrájíte na tenké a dlouhé proužky.
  2. Nejlépe se na to hodí salátová okurka, papriky všech barev, mrkev nebo třeba řapíkatý celer.
  3. Dip jednoduše vyrobíte ze zakysané smetany – stačí ta s 8 % tuku, lehce ji osolte, opepřete a přidejte prolisovaný česnek.

Můžete však připravit jiné dipy podle vašich chutí a fantazie: například rozmixujte zakysanou smetanu se sušenými rajčaty, nebo ochuťte čerstvými bylinkami. Pro milovníky pikantních chutí přidejte chilli nebo nadrobno nasekané jelapeno papričky. Chuťově výborná a výrazná kombinace je ze zakysané smetany se lžičkou dijónské hořčice či s utřenou nivou. Vznikne tak výborné, křupavé a energeticky nenáročné občerstvení. Různé variace dipů každý kousek zeleniny promění v chuťově neotřelý zážitek. Docílíte tak zdravého i krásně pestrobarevného pohoštění. Uvidíte, že všichni ocení vaši nápaditost a na otřepanou majonézu si nikdo ani nevzpomene. V podstatě nezapomínejte, že silvestr není o přeplněném žaludku, stačí, když upřednostníte kvalitu před kvantitou.

Tisknout
Tags:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*