Králík na bílém víně s česnekem a šalvějí


[Total: 1    Average: 5/5]
Králík na bílém víně s česnekem a šalvějí
Králík na bílém víně s česnekem a šalvějí
Porce
4 porce
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
2 - 3 hodiny
Suroviny
    králík 1ks
    víno 300ml bílé
    česnek 20stroužků
    šalvěj 6snítků
    hladká mouka 2lžíce
    pepř mletý
Pokyny
  1. Naporcujeme králíka, jednotlivé porce osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
  2. V širokém hrnci rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a maso na něm dohněda opečeme. Poté přidáme šalvěj, česnek, zbylý olej a víno.
  3. Hrnec přiklopíme pokličkou, ztlumíme oheň na minimum a necháme pomalu bublat 2 až 3 hodiny.
  4. Hotové maso poznáme tak, že bude odpadávat od kostí.
  5. Na talíři králíka přelijeme hustou omáčkou, která se nám při vaření vytvořila a podáváme s bagetou nebo bramborovou kaší.
Tisknout
Tags: ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*