Zdravé chipsy z jablek i zeleniny


Připravte si domácí zeleninové chipsy, kterými nadchnete každou návštěvu. Také je možné, že než návštěva přijde, talířek s chipsy bude prázdný. Doporučujeme vyzkoušet i sladší varianty s dýní nebo jablky.

chipsy1

Zeleninové chipsy

Zeleninové chipsy

Jak to že mě to nenapadlo dříve, budete se ptát sami sebe. Stačí totiž nakrájet oblíbenou zeleninu na tenoučké plátky, upéci v troubě a...

Recept - suroviny a postup

Dýňové chipsy

Dýňové chipsy

Dobrota, která svou chutí předčí i ty nejlepší brambůrky. Pokud máte dýně tolik, že dýňová polévka už vám leze i ušima, zpracujte...

Recept - suroviny a postup

Sladká varianta: Dýňové chipsy po upečení jemně potřete medem, případně pokapejte agávovým sirupem a posypte nastrouhanými ořechy

Jablíčkové

  • jablka
  • skořice
  • vanilka

Jablíčka nakrájíme na tenké plátky. Sušíme v troubě nebo sušičce – v troubě minimálně při teplotě 80 stupňů zhruba 8-10 hodin (nezničí se tak vitaminy), v sušičce je to zhruba 8 hodin. Můžeme jíst samotné, případně posypat vanilkou nebo skořicí.

Usušená jablka můžete dát na špíz a namočit do čokolády.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*