Sladkokyselá marináda s medem je vhodná pro marinování vepřového, hovězího i kuřecího masa.
Suroviny: zázvor
Chladnější dny si můžete zpestřit vynikajícími recepty z medu. Co třeba zkusit medovou kachnu se zázvorem? V případě pokud si nejste jistí, který z medů byste si měli vybrat, tak odborníci doporučují sáhnout po medovicovém, tedy konkrétně lesním.
Láká vás vyzkoušet si pravou indickou nebo thajskou kuchyni? Pak se určitě neobejdete bez kari pasty. Připravuje se z různých druhů koření a dodá pikantní chuť zelenině, drůbežímu masu i rybám. V lednici vám vydrží ve vzduchotěsné sklenici týden, zmrazená i několik měsíců.
Zázvor příznivě ovlivňuje trávení a podporuje chuť k jídlu. Je vhodnou prevencí v období nachlazení či chřipek, protože má skvělé antibakteriální a antiseptické účinky. Zázvorová limonáda, doplněná o čerstvé bylinky, je prostě skvělá a lahodná!
Rychlá marináda plná exotiky provoní připravované maso a dodá mu potřebnou křehkost.
Tato polévka je jedním z nejpopulárnějších thajských jídel. Kokosové mléko, citronovou trávu a koriandr dnes už běžně seženete v asijských obchodech.
Toto kuře má asijský nádech díky rybí omáčce. Jeho nezvyklá sladkokyselá chuť může být zajímavým zpestřením týdenního jídelníčku.
Zbyla vám rýže od večeře a nevíte, co s ní? Připravte si asijskou rýži, plnou energie a výborných chutí.
Rybí řízky využijete na pikantní pečenáče. Po třech dnech macerování budou nejlepší.
Zbylý bůček můžete využít pro exotický salát se zázvorem a koriandrem.
Tento pokrm je nezbytné podávat velmi horký, jinak ztrácí na své chuti. Kdo má rád velmi ostrá jídla, ať použije místo běžně dostupných chilli velmi pálivé papričky Habanero.