Sójová pomazánka s křenem

Sójová pomazánka s křenem

Když přidáte spoustu křenu, nikdo nepozná, že je tato pomazánka ze sóji... Pro dospělé přidejte chilli, pro děti můžete namazaný chleba ozdobit třeba pažitkou nebo kousky ředkvičky.
Nepečené datlové cukroví

Nepečené datlové cukroví

Datlové kuličky jsou jako chytrá horákyně – sladké, ale dietní. Pochutnáte si na nich, ale zároveň jsou super zdravé. Vytvoříte je během deseti minut, ale vypadají luxusně jako kupované.
Slepičí chilli pomazánka

Slepičí chilli pomazánka

Drůbeží maso, to není jen kuřecí. Slepice a kohout se na talíři dříve objevovali stejně často. Neprávem se na ně zapomnělo. Přitom je slepičí maso dobře stravitelné, bohaté na bílkoviny a minerály. Kohout vyžaduje delší tepelnou úpravu, ale odmění se výraznou chutí.
Italská polévka s cizrnou a pestem

Italská polévka s cizrnou a pestem

Máte chuť na pořádnou dávku vitamínů a minerálů, dali byste si něco na zahřátí, co vás zaručeně postaví na nohy? Variace na italskou polévku minestrone obsahuje cizrnu, která navíc dodá vlákninu, a pesto, které dává polévce italský šmrnc.
Řecká čočková polévka

Řecká čočková polévka

Stačí přidat rajčata, koření a obyčejná čočkovka je rázem plná středomořského temperamentu. Přihoďte pár oliv, sýr feta a máte vydatnou polévku, která vás zahřeje a dodá energii.
Pečený jehněčí hřbet

Pečený jehněčí hřbet

Marinovaný jehněčí hřbet pečte pomalu, odmění se vám koncentrovanou chutí a na jazyku se bude rozpadat. Výborný bude s tradiční velikonoční nádivkou.
Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Třené těsto je jednoduché a s jeho přípravou vám pomohou i děti. Bude to výborná příležitosti jim poodhalit taje pečení i vysvětlit, co velikonoční beránek symbolizuje.
Zapečené knedlíky

Zapečené knedlíky

Houskový knedlík z nedělního oběda využijete ještě na večeři. Jednoduše jej zapečete s masem – místo vepřového plecka můžete použít i jiné maso, které vám zbylo.