Chorvatská blitva

Chorvatská blitva

Chorvatsko je jedna z nejoblíbenějších českých dovolenkových destinací. Co ale chorvatská kuchyně? Jistě jste na svých dovolených u moře ochutnali mnohé místní speciality. S námi si dnes zkuste připravit obdobu našich šťouchaných brambor.
Rajčatový mangold

Rajčatový mangold

Mangold je zelenina pocházející původně ze Středomoří a je příbuzná řepě a špenátu. Jeho chutné listy i stonky jsou plné vitamínů a hodí se jak do studené, tak do teplé kuchyně. Vy si jej připravte v kombinaci s rajčátky jako hlavní chod nebo přílohu.
Grilované papriky

Grilované papriky

Chystáte se na grilování s přáteli nebo s rodinou a přemýšlíte, co ještě přidat na gril mimo maso? Papriky jsou tou správnou volbou! Grilování jim dodá jemnou uzenou chuť s skvěle se hodí jako příloha ke všem druhům masa i sýrů.
Cizrnovo-kuskusový salát s mátou

Cizrnovo-kuskusový salát s mátou

Cizrna patří mezi nejpopulárnější luštěninu napříč kontinenty. Její konzumace pomáhá zvýšit pocit nasycení, podporuje trávení, udržuje stabilní hladinu cukru v krvi a zlepšuje obranu proti chorobám. Připravte si netradiční salát inspirovaný arabskou kuchyní s osvěžující mátou.
Studený fazolkový salát

Studený fazolkový salát

Zelené fazolky jsou plné vitamínů a prospěšných látek pro naše těla v podobě salátu skvěle chutnají, když chcete lehké jídlo k obědu nebo k večeři či jako příloha.
Dýňová polévka s koriandrem: dokonalá kombinace podzimu

Dýňová polévka s koriandrem: dokonalá kombinace podzimu

Dýně Hokkaido má svou specifickou, lehce oříškovou chuť, která se hodí jak pro slané pokrmy, polévky nebo nádivky, tak i pro sladké dezerty. Je bohatá na vitamíny a minerální látky. Pro svou nízkou energetickou hodnotu, vysoký obsah vlákniny a detoxikační účinky je vhodná i jako součást jídelníčku při redukční dietě.
Kapří hranolky: smažený kapr v praktickém balení

Kapří hranolky: smažený kapr v praktickém balení

Marinované a smažené kousky kapra jsou možná ještě lepší než tradiční hranolky z brambor. Je to výborná finta, jak zdravé kapří maso naservírovat i těm, kdo je běžně nemají příliš v lásce.
Nejlepší pečené kuře – v mléce

Nejlepší pečené kuře – v mléce

Co s tou výbornou šťávou, která se během pečení vypeče z kuřete? Můžete ji použít na polití brambor a nebo z ní připravit výtečnou omáčku už během pečení. Je to jednoduché. Místo vody nebo másla kuře podlijete mlékem a v této omáčce se pak zkoncentruje všechna výborná chuť.
Pečená bageta s červenou řepou a kozím sýrem

Pečená bageta s červenou řepou a kozím sýrem

Nebojte se neobvyklých jídel a upečte si zdravou červenou řepu v kombinaci s kozím sýrem, rukolou a křupavou bagetou. Během pár okamžiků tak vykouzlíte originální předkrm nebo lehkou večeři.