Salát s vejci a kapary

Salát s vejci a kapary

Znáte to - po velikonoční koledě se u většiny z nás nahromadí větší množství vajec, a tak přemýšlíme, jak s nimi nejlépe naložit. Saláty patří k tomu jednoduššímu, rychlejšímu a dietnímu řešení po mlsných svátcích. Základem salátu podle našeho receptu je čerstvý baby špenát, kterému dodá svěžesti citronová zálivka s jarní cibulkou a kapary. A nechybí samozřejmě ani velikonoční výslužka v podobě vařených vajec!
Velikonoční drchanice

Velikonoční drchanice

Mezi již tradiční sladké pečivo připravované na Velikonoce patří především mazanec, beránek nebo jidášci. Ale kromě kynutých dobrot se o Velikonocích připravovaly i sladkosti smažené. Právě mezi ně se řadí i drchanice. Připravuje se z nekynutého těsta a po smažení se pocukruje. Tímto pečivem, které tvarově připomíná slunce, se slavíval konec masopustu a návrat jara a sluníčka.
Chipsy z květákových listů v podání šéfkuchaře Igora Chramce

Chipsy z květákových listů podle Igora Chramce

Vyhazujete listy z květáku? Až ochutnáte dokonalé chipsy z květákových listů podle receptu Igora Chramce, už vás ani nenapadne, abyste takovou lahůdku házeli do koše! Příprava je opravdu jednoduchá - jak na to?
Jehněčí maso

Jehněčí hřbet s medem a růžovým vínem

Jehněčí maso se na našich talířích objevuje spíše sporadicky a to je velká škoda. Mnozí jej stále považují za spíše velikonoční pokrm. Je velmi oblíbené v italské, francouzské, španělské či britské kuchyni a vy jej vyzkoušejte na sladko se zajímavou tečkou v podobě omáčky z růžového vína.
Kváskové koblihy

Kváskové koblihy

Dříve patřily koblihy k masopustnímu veselí a předznamenávaly postní dobu. Dnes je najdeme v pekárnách po celý rok, a tak je mnozí z nás přestali doma péct. Domácí jsou ale domácí...
Zapečené gigli

Zapečené gigli

Těstoviny patří k oblíbeným surovinám při přípravě lehkých a rychlých večeří. I v tomto duchu jsme pro vás připravili dnešní recept. Obsahuje spoustu zeleniny, kterou jsme spolu s těstovinami zapekli do vynikajícího nákypu.
Ořechový koláč

Ořechový koláč

Není nic lepšího, než si voňavou odpolední kávu zpříjemnit ještě kouskem dobrého voňavého koláče. Tentokrát jsme do něj přidali spoustu ořechů a také mrkev, aby byl dokonale vláčný. Vyzkoušejte náš ořechový koláč!
Chilli con carne

Chilli con carne

Chilli con carne je původem z Texasu, ale s notnou stopou mexického vlivu, patří k velmi oblíbeným pokrmům po celém světě. Již z názvu je patrné, že hlavní roli při přípravě tohoto jídla hrají chilli papričky a maso. Dalo by se říct, že se jedná o exotickou obdobu našeho guláše. I přesto, že jeho příprava se z počátku může zdát velmi složitá, patří chilli con carne k poměrně snadným pokrmům, se kterým si hravě poradíte. Nejvíc práce je zpočátku při přípravě všech ingrediencí, ale ve druhé fázi už „jen“ čekáte, než pokrm probublá a nasaje všechny chutě. Tak se do toho pojďme pustit!
Bob čorba

Tradiční bulharské jídlo – bob čorba

Kdo neochutná bob čorbu, jako by v Bulharsku ani nebyl. Tato tradiční fazolová polévka je považována za bulharské národní jídlo. Zajímavé je, že nikdy nechutná stejně. V každé části Bulharska se vaří trošku jinak. My vám nyní jeden z možných receptů prozradíme.
Bramborovo-celerové pyré

Bramborovo-celerové pyré

Omrzely vás už klasické přílohy jako brambory a bramborová kaše? A přemýšlíte, jak je ozvláštnit nebo obměnit? V tomto případě pro vás máme tip, jak na to. Zkuste do bramborové kaše přidat celer. Kaši odlehčíte a přidáte do novou chuť, vitamíny a minerály!
Pečená vepřová žebra

Pečená vepřová žebra

Pokud máte na jídlo více času, připravte svým nejbližším pečená vepřová žebra. Proč potřebujete více času? Jde o to, že tato žebra jsou nejlepší, pokud se nechají přes noc uležet v marinádě.