Musaka

Musaka

Tradiční nejen turecký pokrm z mletého masa a lilku, tentokrát podle řecké receptury.
Poctivá česká koprovka

Poctivá česká koprovka

Tradiční kombinace hovězího masa, smetanové koprové omáčky a knedlíků je sice náročná na přípravu, ale odmění se vám úžasnou chutí. Jedinečnou chutí – protože českou koprovku v žádné jiné zemi nevaří, resp. pokud připravují koprové omáčky, jsou vždy studené. Když si budete chtít ušetřit čas a námahu, můžete použít už hotový vývar a namísto masa ji můžete podávat s vařeným vejcem.
Kuře s vůní jara dušené v římském hrnci

Kuře s vůní jara dušené v římském hrnci

Zima se už nachýlila ke svému konci a my jsme už přivítali dlouho očekávané jaro. Vyběhněte do přírody natrhat pár sedmikrásek a popenec a navoďte si s námi jarní náladu kuřetem s jarní vůní a chutí!
Celerový salát s kuřecím masem a ananasem

Celerový salát s kuřecím masem a ananasem

Zeleninový salát s kuřetem nemusí být nudný. Krémový celerový základ krásně doplní pikantní kuřecí kousky. Výsledkem je zdravý, vydatný a chutný salát, plný proteinů a vitamínů.
Texaské hovězí nachos

Texaské hovězí nachos

Nachos se servírují v Mexiku jako předkrm nebo jako pochutina k různým příležitostem. V Texasu přidali k nachos dušené hovězí se slaninou a spoustou výrazného koření. Příprava tohoto jídla zabere téměř dvě hodiny, ale výsledek je naprosto famózní. Pikantní chuť můžete zjemnit zakysanou smetanou.
Kuřecí maso na zázvoru

Kuřecí maso na zázvoru

Co takhle okořenit nedělní oběd trochou asijské kuchyně? Vyzkoušejte lehce pikantní recept na kuřecí maso s nasládlou chutí medu a příjemnou pálivostí zázvoru.
Boloňské ragú

Boloňské ragú

Mleté maso po italsku. Ragú nechte dlouho probublávat a pak jej stačí přidat k těstovinám.
Zdravý sendvič

Zdravý sendvič

Kváskový chlebík mám doopravdy rád, a proto se k němu vracím i v článcích. Je to takový vděčný kamarád. Dlouho vydrží. Na horách nám s bratrem vydržel v utěrce víc než týden. Stačí ukrojit, máznout pomazánkou a je hotovo. Je prima ho napařit, jako knedlík. Pak je to vážně pochoutka! Jak na fajn zdravý sendvič?
Boršč z červené řepy

Boršč z červené řepy

Řepa je skvělá pro pleť, postavu, imunitu a ještě výborně chutná. Využijete ji do tradiční polévky, která pochází z Ruska, do boršče.