Masarykovo cukroví patří mezi vánoční klasiku, která potěší každého milovníka chutí ořechů. Jeho příprava je navíc neuvěřitelně jednoduchá – zvládne ji každý i bez zkušeností s pečením. Dopřejte si rychlé a poctivé cukroví, které provoní celý byt vanilkou a rumem. Připravte si Masarykovo cukroví podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Suroviny: máslo
Elegantní, ale přitom výborný jednoduchý předkrm nebo lehká večeře. Slaná a jemná chuť kozího sýra skvěle ladí se sladkými hruškami, medem a křupavými ořechy na opečeném chlebu. Výsledkem je chuťově dokonale vyvážené jídlo, které zvládneme během chvilky. Připravte si toto lahodné jídlo podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Tradiční český koláč s dvojitou náplní – jemný tvaroh, sladká maková směs a poctivé domácí těsto. Ideální ke kávě i čaji. Zkuste tento recept na mřížkový koláč s mákem a tvarohem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Polévka s chutí a vůní hříbků zjemněná smetanou chutná báječně a svou neodolatenou vůní nás přenese do lesa. Na skvělé chuti jí přidají i bylinky, jako třeba čerstvá petrželka. Tato polévka pohladí po jazyku a příjemně zahřeje. Zkuste tento recept na hříbkovou polévku se smetanou od Jakvkuchyni.cz!
Krémová polenta je skvělou alternativou k bramborové kaši. Má jemnou chuť, krásně hladkou konzistenci a zasytí stejně dobře jako příloha z brambor nebo rýže. V tomto receptu ji podáváme s barevnou, lehce opečenou zeleninou, která jídlu dodá šťavnatost i šmrnc. Připravte si krémovou polentu s grilovanou zeleninou - může být samostatným jídlem, nebo přílohou - recept na Jakvkuchyni.cz!
Úprava lososa na páře je skvělým příkladem toho, že v jednoduchosti je krása. Díky vaření v páře si losos zachová svoji přirozenou chuť, zůstane krásně šťavnatý a pokrm bude navíc lehký a zdravý bez dalšího přidaného tuku. Jako příloha se hodí křupavý zelený chřest s citrónovo-koprovou omáčkou, která spolu s lososem tvoří opravdu dokonalé duo. Připravte si tento recept s lososem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Pro ty, kdo ještě neslyšeli o tomto květákovém rizotu, je nejvyšší čas to napravit! Tento lehký, bezmasý a přitom krémový pokrm si všechny získá svou jednoduchostí i chutí. Ať už jako rychlý oběd nebo zdravá večeře, tohle rizoto určitě nezklame! Připravte si květákové rizoto s parmazánem a bylinkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz.
Čeká vás oslava, ale na pečení klasického dortu není čas? Tento rychlý nepečený dort z piškotů, zakysané smetany a mandarinek, je svěží, krémový a servírovaný rovnou z lednice chutná naprosto božsky! Ovoce můžeme obměňovat podle sezóny – skvělé jsou i jahody, borůvky nebo broskve. Vyzkoušejte tento recept na piškotový dort s mandarinkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Základem mnoho pokrmů je kvalitní zeleninový vývar, jako výživná polévka obstojí ale i sám o sobě. Připravte si domácí lahodný vývar uvařený z kořenové zeleniny, pórku, česneku a bylinek podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Křupavá bageta a voňavé bylinkové máslo – tohle je kombinace, která nikdy nezklame! Domácí pečivo není na přípravu tak složité, jak se může zdát, a odměnou je dokonalá vůně i chuť. Připravme si jednoduché bagety a máslo, které si zamilují děti i dospělí podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Bramborová kaše je klasika, ale co ji zkusit trochu ozvláštnit? Když přidáme mrkev, získáme jemné, nasládlé mrkvovo-bramborové pyré, které je nejen chutné, ale i krásně barevné. Skvěle se hodí jako příloha k pečenému masu, ale obstojí i samo o sobě – třeba s jarní cibulkou nebo čerstvou pažitkou. Připravte si mrkvovo-bramborové pyré na másle podle receptu od Jakvkuchyni.cz!











