Lahodné cupcakes

Lahodné cupcakes

Čokoládové cupcakes jsou příjemný zákusek ke kávě nebo po obědě. Do večera nezbyde ani jeden!
Vafle pro zamilované

Vafle pro zamilované

Tyto vafle se vám budou rozplývat na jazyku! Doporučujeme jimi překvapit vaši drahou polovičku hned po ránu!
Dýňový koláč s pekanovými ořechy a javorovým sirupem

Dýňový koláč s pekanovými ořechy a javorovým sirupem

Sladký dýňový koláč s javorovým sirupem a ořechy se inspiroval americkou tradicí Díkuvzdání. Stějně tak výborný bude i s vlašskými ořechy z české zahrádky. Vyzkoušejte dýni nasladko a uvidíte, že na podzim už jiný koláč chtít nebudete!
Vanilková panna cotta s rebarborovou omáčkou

Vanilková panna cotta s rebarborovou omáčkou

Italská panna cotta a tradiční česká rebarbora tvoří lahodný kontrast. Panna cottu si připravte klidně den dopředu, je třeba ji chladit několik hodin dopředu. Rebarborovou omáčku připravte těsně před podáváním.
Pečená rajčata s rozmarýnem

Pečená rajčata s rozmarýnem

Konec léta je tím správným obdobím pro sklizeň voňavých, sluncem vyhřátých rajčat. Pokud si jejich sladkou chuť budete chtít dopřát i v zimě, upečte je podle tohoto receptu a uchovejte na horší časy.
Hruškové čatní se zázvorem

Hruškové čatní se zázvorem

Nevíte, jak naložit s velkou úrodou hrušek? Připravte si toto aromatické a chuťově výrazné čatní! Perfektně doplní pečené maso nebo aromatické sýry!
Koláč z křehkého těsta s broskvemi a malinami

Koláč z křehkého těsta s broskvemi a malinami

Svěží koláč plný barev a vůní. Pokud Vás tlačí čas, sáhněte po hotovém křehkém těstě v obchodě. Chcete-li si užít přípravu koláče od samého začátku, připravte si těsto vlastní. Vůně másla spolu s letním ovocem Vám bude tou pravou odměnou.
Bylinkové máslo

Bylinkové máslo

Bylinky můžete usušit, zamrazit, naložit do oleje… nebo z nich připravit delikátní bylinkové máslo. Vyzkoušejte třeba tymiánové máslo nebo oblíbené provensálské koření: rozmarýn, bazalka a tymián.
Bylinkové pesto

Bylinkové pesto

Jednoduchý způsob, jak uchovat přebytky bylinek, je připravit z nich pesto. Tato pasta z bylinek, oříšků a česneku pak krásně doplní třeba těstoviny a přinese do vaší kuchyně vůni léta v každém ročním období.
Fíková marmeláda se skořicí

Fíková marmeláda se skořicí

Mohlo by se zdát, že zavařování fíků v našich podmínkách nedává smysl! Fíky jsou sice pokladem středomoří, ale právě v těchto dnech se i k nám dovážejí ty nejsladší plody za příjatelnou cenu. Zavařte si fíkovou marmeládu na horší časy a vytáhněte ji tehdy, když se budete chtít zahřát vzpomínkou na léto.