Zapečený italský chléb s mletým masem a žampiony

Zapečený italský chléb s mletým masem a žampiony

Chuťová kombinace žampionů, čerstvého tymiánu, hořčice a zakysané smetany je výborná! Když navíc přidáme mleté hovězí, které zapečeme v italském chlebu, vznikne opravdová lahůdka! Můžeme ho připravit k večeři a určitě s ním neurazíme ani tu nejmlsnější návštěvu.
Caesar salát s cizrnou

Caesar salát s cizrnou

O tom, co patří a nepatří do úplně původního Caesar salátu, bychom mohli vést dlouhé debaty. V původním receptu chybělo kuřecí maso a slanina. I zálivka může mít různé složení. Místo krutonů, které se zpravidla připravují ze staršího bílého pečiva, můžeme do salátu přidat opečenou cizrnu, která mu dodá příjemnou křupavost a pokud budete salát připravovat bez masa, tak i potřebné bílkoviny. Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Šťavnatá krkovice s hořčicí a bylinkami

Šťavnatá krkovice s hořčicí a bylinkami

Hořčičná marináda se k vepřovému masu hodí skvěle!Vyzkoušet ji můžeme jak při letním grilování, tak i doma, kdy maso marinádou potřeme a dopečeme v troubě, aby bylo hezky měkké, šťavnaté a chuťově výrazné. Jak na to poradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Pomalu pečený roštěnec – Roastbeef

Pomalu pečený roštěnec – Roastbeef

Roastbeef je úplně jednoduché jídlo, se kterým ale naděláme velkou parádu! Skvěle se hodí k bramborám, do salátu, sendvičů nebo na chlebíčky. Maso ale nesmí být zcela propečené, aby zůstalo pěkně růžové a šťavnaté.
Grilovaný bůček s rukolovým salátem

Grilovaný bůček s rukolovým salátem

Z grilovaného bůčku na pivě s česnekem a bylinkami lze vykouzlit opravdovou dobrotu! Chutná navíc skvěle studený i teplý. Jako přílohu si k němu můžeme připravit lehký, ale zároveň sytý salát s bramborami a vejci! Jak na grilovaný bůček s rukolovým salátem prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Sendvič s uzeným lososem a chřestem

Sendvič s uzeným lososem a chřestem

Losos obsahuje omega-3 mastné kyseliny, vitaminy B, E, A, C, kyselinu listovou, sodík, selen, zinek, fosfor, železo, měď, vápník, mangan, draslík a hořčík. To je pěkná řádka zdraví prospěšných látek, co říkáte? A teď jak na to?
Tradiční dánský velikonoční sleď

Velikonoční sleď

Ve Skandinávských zemích patří sleď mezi nejoblíbenější rybu. V Dánsku si našel své místo i u tradiční velikonoční tabule. Jakvkuchyni.cz přináší tip na recept, jak si připravit sledě na velikonoční tabuli. Jak na to?
Makrela s hořčicí a slaninou na grilu

Makrela s hořčicí a slaninou na grilu

Ryby patří obecně mezi potraviny, které bychom ve svém jídelníčku rozhodně neměli vynechávat. Mezi velmi oblíbené ryby patří makrela, u nás se těší oblibě zejména uzená makrela, ze které se dělají výborné pomazánky. Více o makrelách a tipy na recepty na Jakvkuchyni.cz.
Hovězí Wellington

Hovězí Wellington podle Gordona Ramsaye

Pokud by si autor tohoto receptu, vyhlášený šéfkuchař Gordon Ramsay, měl dát poslední jídlo na Zemi, byl by to právě hovězí Wellington. Tento oblíbený britský recept je vzhledem ke své složité přípravě považován za spíše sváteční jídlo, ale o to víc vám bude chutnat!
Rozlítaní ptáčci

Rozlítaní ptáčci

Také milujete klasické španělské ptáčky, ale bojíte se, že by se vám nepovedli, nebo by se při motání mohli rozpadnout? Nezoufejte a zkuste si uvařit jejich “rozlétanou” variantu, ale nebojte, z talíře neuletí a chuťově je stejně skvělá, jako osvědčená klasika.
Odlehčená znojemská omáčka

Odlehčená znojemská omáčka

K tradiční české kuchyni patří neodmyslitelně omáčky. Kromě klasické koprové, nebo svíčkové, bychom neměli zapomínat ani na znojemskou omáčku. V rradičním podání bývá připravena z hovězí pečeně. Co takhle vyzkoušet odlehčenou variantu s krůtím masem a quinou?