V těchto letních dnech přijde k chuti tohle bezmasé odlehčené jídlo ze sezónních surovin. Kombinace cukety, pečených rajčat a čerstvých bylinek vás možná překvapí.
Suroviny: česnek
Z mladých lístků kopřiv si můžete uvařit výbornou a jednoduchou polévku.
S příchodem letních měsíců trávíme spoustu času venku. A k těm nejlepším chvílím patří také grilování – je to skvělá příležitost pro setkání s rodinou a přáteli. Pokud ho i vy milujete a máte nějakou grilovačku naplánovanou, zkuste pro chlapy připravit vepřové kotlety na černém pivě.
Svěží salát z okurek je výbornou přílohou k masu i jako samostatné jídlo. Pokud nemáte řecký jogurt, nechte vykapat obyčejný, který pak bude hustý a hladký. Okurky se nebojte i vyždímat v utěrce, aby byl salát hutný.
Pesto je úžasná věc, především ve chvílích, kdy doma nemáte čas trávit několik hodin u sporáku, a potřebujete uvařit něco rychlého. Zkuste si místo klasického pesta připravit pesto z červených grilovaných paprik. Stačí jej pak smíchat s těstovinami a vykouzlíte skvělý oběd nebo večeři s vůní a chutí léta.
Jaro je v plném proudu, a tak konečně přichází ten dlouho očekávaný čas grilovacích večerů. Je jen na vás, jakým pokrmem tuto sezónu zahájíte. My jsme vsadili na oblíbená pálivá medová křídla.
Voňavé a křehké maso ještě umocní vhodná příloha – v tomto případě nejlépe bramborovo-karotková kaše nebo jasmínová rýže.
Jednoduchá a dietní večeře, anebo příloha k masu či těstovinám.
Čerstvé krůtí maso má minimální obsah tuků a ve srovnání s jinými druhy mas i vyšší obsah bílkovin, které potřebujeme pro obnovu a správné fungování buněk. Je mnohem chutnější než kuřecí a ve spojení s čočkovým salátem si dopřejete zdravý a velmi výživný oběd!
Pomerančové máslo je nejen obměnou klasické krůtí rolády, ale díky němu získá roláda šťavnatou chuť.
Výtečná toskánská specialita, která nadchne nejednoho nadšence sýrových pokrmů. Přesně to jsou lahodné italské gnudi.