Tzatziky

Svěží salát z okurek je výbornou přílohou k masu i jako samostatné jídlo. Pokud nemáte řecký jogurt, nechte vykapat obyčejný, který pak bude hustý a hladký. Okurky se nebojte i vyždímat v utěrce, aby byl salát hutný.
Svěží salát z okurek je výbornou přílohou k masu i jako samostatné jídlo. Pokud nemáte řecký jogurt, nechte vykapat obyčejný, který pak bude hustý a hladký. Okurky se nebojte i vyždímat v utěrce, aby byl salát hutný.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 osoby
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    okurka 1ks
    jogurt 10lžic řecký
    česnek 1stroužek
    olivový olej 1lžíce
    ocet 1/2lžíce vinný, bílý
Pokyny
  1. Okurku nastrouháme na tenké nudličky typu julienne, trochu ji osolíme a necháme přes sítko okapat.
  2. V misce si mezitím smícháme olivový olej s vinným octem. Přidáme sůl, pepř, utřený česnek, nasekaný kopr a nakonec řecký jogurt.
  3. Do misky přidáme okapanou okurku a dobře ji s jogurtovou směsí promícháme.

Autorkou receptu je blogerka Romana

Kelímek od jogurtu stačí pořádně vyškrábat a může putovat do žlutého kontejneru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*