Pokud vám roste na zahrádce rebarbora a nevíte, co s ní, nechte se inspirovat tímto receptem a upečte si z ní koláč. Není se čeho bát, jeho příprava je poměrně jednoduchá. Rebarbora se stala v posledních letech znovu objevenou zeleninou. Její jemně nakyslé kousky zabalené v krustě z mírně nasládlých mandlí dodají koláči šťavnatost a nezaměnitelnou chuť.    
| 
 | 
 
Pokud vám roste na zahrádce rebarbora a nevíte, co s ní, nechte se inspirovat tímto receptem a upečte si z ní koláč. Není se čeho bát, jeho příprava je poměrně jednoduchá. Rebarbora se stala v posledních letech znovu objevenou zeleninou. Její jemně nakyslé kousky zabalené v krustě z mírně nasládlých mandlí dodají koláči šťavnatost a nezaměnitelnou chuť.     
 | 
          | 
 
Porce     
1 forma 30 cm     
 | 
          | 
 
Doba přípravy     
30 minut     
 | 
          | 
 
Chod     
 | 
Suroviny
| 
 Těsto 
mandlová mouka
350g
 
třtinový cukr
230g
 
javorový sirup
145ml
 
vejce
4ks
 
kypřící prášek
2lžičky
 Náplň 
rebarbora
200g
nakrájená na větší kusy
 
máslo
50g
 
třtinový cukr
3lžíce
 
mandlové lupínky
1hrst
  | 
Pokyny    
- Vejce s cukrem a javorovým sirupem vyšleháme do pěny.
 - Postupně vmícháme mandlovou mouku.
 - Těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy (případně do formy vyložené pečicím papírem).
 - Nakrájenou rebarboru rozprostřeme na koláč - nedáváme příliš velkou vrstvu, jinak by nám rebarbora mohla propadnout na dno koláče.
 - Na rebarboru poklademe nakrájené kousky másla. Posypeme třtinovým cukrem a mandlovými lupínky.
 - Pečeme 50 minut v předehřáté troubě na 170 °C.
 
