Pokud vám roste na zahrádce rebarbora a nevíte, co s ní, nechte se inspirovat tímto receptem a upečte si z ní koláč. Není se čeho bát, jeho příprava je poměrně jednoduchá. Rebarbora se stala v posledních letech znovu objevenou zeleninou. Její jemně nakyslé kousky zabalené v krustě z mírně nasládlých mandlí dodají koláči šťavnatost a nezaměnitelnou chuť.
|
|
Pokud vám roste na zahrádce rebarbora a nevíte, co s ní, nechte se inspirovat tímto receptem a upečte si z ní koláč. Není se čeho bát, jeho příprava je poměrně jednoduchá. Rebarbora se stala v posledních letech znovu objevenou zeleninou. Její jemně nakyslé kousky zabalené v krustě z mírně nasládlých mandlí dodají koláči šťavnatost a nezaměnitelnou chuť.
|
|
Porce
1 forma 30 cm
|
|
Doba přípravy
30 minut
|
|
Chod
|
Suroviny
|
Těsto
mandlová mouka
350g
třtinový cukr
230g
javorový sirup
145ml
vejce
4ks
kypřící prášek
2lžičky
Náplň
rebarbora
200g
nakrájená na větší kusy
máslo
50g
třtinový cukr
3lžíce
mandlové lupínky
1hrst
|
Pokyny
- Vejce s cukrem a javorovým sirupem vyšleháme do pěny.
- Postupně vmícháme mandlovou mouku.
- Těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy (případně do formy vyložené pečicím papírem).
- Nakrájenou rebarboru rozprostřeme na koláč - nedáváme příliš velkou vrstvu, jinak by nám rebarbora mohla propadnout na dno koláče.
- Na rebarboru poklademe nakrájené kousky másla. Posypeme třtinovým cukrem a mandlovými lupínky.
- Pečeme 50 minut v předehřáté troubě na 170 °C.
