Malinové tiramisu


Italská klasika v novém netradičním kabátku - s ovocem a bez cukru. Myslíte, že bez kávy a kakaa to nebude ono? Mýlíte se! Malinové tiramisu podle receptu Jakvkuchyni.cz voní po kávě, základ tvoří domácí nadýchané piškoty a lahodný krém. Vše chuťově dokonale završí chuť malinového rozvaru a zdobení z čerstvých malin. Věřte, že tohle malinové tiramisu je naprosto dokonalé! Jak na to?
Italská klasika v novém netradičním kabátku - s ovocem a bez cukru. Myslíte, že bez kávy a kakaa to nebude ono? Mýlíte se! Malinové tiramisu podle receptu Jakvkuchyni.cz voní po kávě, základ tvoří domácí nadýchané piškoty a lahodný krém. Vše chuťově dokonale završí chuť malinového rozvaru a zdobení z čerstvých malin. Věřte, že tohle malinové tiramisu je naprosto dokonalé! Jak na to?
Porce
4 porce
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    mandlová mouka 130gramů
    vejce 2ks
    sladidlo 1lžička např. xylitol
Krém
    Mascarpone 500gramů
    vejce 4ks
Malinový rozvar
    espresso 150ml
    maliny 100gramů
    voda 2lžíce
    rum 2lžíce
    maliny několikks na ozdobení
Pokyny
  1. Nejprve si upečeme piškoty. Troubu předehřejeme na 175 °C.
  2. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
  3. Žlutky vložíme do mísy, přidáme sladidlo a vyšleháme.
  4. Do směsi opatrně zamícháme mandlovou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  5. Nakonec opatrně vmícháme sníh.
  6. Směs vložíme do zdobícího sáčku a na plech vyložený pečicím papírem tvoříme cca 5 – 6 cm dlouhé piškoty.
  7. Vložíme do trouby a pečeme cca 10 minut, dokud piškoty nezezlátnou. Maliny vložíme do hrnce, přidáme vodu a povaříme, dokud směs nezhoustne.
  8. Do mísy vložíme 4 žloutky a vyšleháme.
  9. Přidáme mascarpone a vanilku a vyšleháme do hladkého krému.
  10. Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do krému s mascarpone. Připravíme si silné espresso a smícháme ho s rumem - takto připravenou směs si můžeme nalít do misky, aby se piškoty lépe namáčely.
  11. Na tiramisu si připravíme jednu větší formu, nebo klidně menší mističky.
  12. Piškoty opatrně namočíme do kávové směsi s rumem a vyskládáme na dno nádoby.
  13. Naneseme část malinového rozvaru a rovnoměrně překryjeme polovinou krému.
  14. Horní část opět pokapeme malinovým rozvarem.
  15. Navrstvíme další piškoty namočené v kávě, opět pokapeme malinovým rozvarem a naneseme druhou polovinu krému.
  16. Dozdobíme čerstvými malinami, můžeme přidat lístky máty, nebo meduňky.
  17. Necháme 2 hodiny ztuhnout v lednici.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*