Kdy jindy se pustit do pečení dezertů s podzimní úrodou, než právě na podzim? Když přidáme do buchet a dezertů jablka, budeme mít krásně vláčné těsto s přírodními cukry a báječnou chutí! Připravte si vláčný kakaovo-jablečný perník se sušenými meruňkami a s vůní skořice a rumu podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Produkty z řady – mouka
Z hub a krup si můžeme připravit vynikající polévku, která by se dala označit za tradiční pokrm české kuchyně. Je variabilní a lze využít jakékoliv houby. Česnek a bylinky jí dodají ten správný šmrnc! Jak si připravit tradiční českou houbovou polévku poradí tento recept od Jakvkuchyni.cz!
Podzimní kombinace máku a švestek je jednoduše dokonalá! Nadýchané těsto, šťavnatý mák a sladce navinulá chuť švestek. Závin si vychutnáme nejlépe s hrnkem voňavé kávy nebo kakaa. Připravte si závin s mákem a se švestkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz.
Jednoduchý a skvělý koláč s neodolatelnou náplní z meruněk a tvarohu. První den je křupavý a druhý den zase vláčnější, to když se náplň rozleží a těsto od ní zvlhne. Tak či tak je prostě skvělý! Vyzkoušejte lahodný tvarohový crumble cake s meruňkami podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Tento recept je ideální pro všechny, kdo hledají zdravější bezlepkové alternativy namísto chleba z mouky obsahující lepek a chtějí si dopřát čerstvě upečený chléb. Jeho lahodná chuť a měkká textura chutnají nejlépe rovnou po vytažení z trouby, kdy ještě teplý chléb namažeme máslem. Jak si upéct lahodný domácí bezlepkový chléb poradí Jakvkuchyni.cz v tomto receptu.
Jak si vychutnat fazolky na smetaně? Zkuste to v podobě krémové polévky s fazolkami a koprem! Tato polévka je sytá a výživná. Kombinace jemných brambor, zelených fazolek a aromatického kopru vytváří dokonalou chuťovou harmonii. Pokud do polévky před podáváním přidáme pošírované vejce, získáme skvělý a plnohodnotný oběd. Připravte si krémovou polévku s fazolkami a koprem podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Připravte si jemnější verzi francouzské cibulačky, která je doplněna o jiné druhy zeleniny a o kuřecí maso. Zapomenout bychom neměli ani na bílé víno, které zvýrazní všechny chutě a voňavý tymián pro dodání francouzského šmrncu. Nenechte si ujít recept na vynikající domácí francouzskou kuřecí polévku na Jakvkuchyni.cz!
Vyzkoušejte oblíbené palačinky v “novém kabátku”! Příprava zapečených palačinek je jednoduchá a výsledek stojí za to - je ideální jako dezert, nebo sladký hlavní chod pro celou rodinu. Recept na zapečené palačinky s tvarohem a borůvkami přináší Jakvkuchyni.cz!
Ať už se lepku vyhýbáme ze zdravotních důvodů nebo proto, že chceme vyzkoušet upéct chleba trochu jinak, pak byste určitě měli vyzkoušet tento bezlepkový chleba se semínky. Hravě to zvládnei začátečník! Jak na to prozradí recept na Jakvkuchyni.cz!
Oblíbený, voňavý a jednoduchý na přípravu. Ano, řeč je o perníku na plech. Do receptu jsme přidali jogurt, díky kterému bude ještě víc vláčný. Vyzkoušejte recept na jogurtový perník podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
Téměř každý svátek je spojený s pečením, ne jinak je tomu i na Tři Krále. V celé řadě zemí se pečou Tříkrálové koláče, do nichž se zapékají mince, figurky nebo mandle a toho, kdo je ve své porci najde, čeká prý šťastný rok. Upečte si kynutý závin s makovo-povidlovou náplní podle receptu od Jakvkuchyni.cz!