Cibulový dip

Cibulový dip

Cibule patří k velmi zdravým potravinám a navíc je levná a jednoduchá na přípravu! Vyzkoušejte francouzskou cibulačku, zapečené brambory, dip nebo exotickou marmeládu.
Biscotti

Biscotti

Biscotti jsou italské vánoční sušenky, ale chutnají po celý rok.
Kaštanový koláč

Toskánský koláč z kaštanové mouky

Nepotrpíte si na přeslazené dezerty? Máte rádi vůni a chuť Itálie? Tak zkuste toskánský koláč, který je vláčný a díky kaštanové mouce má originální lahodnou chuť.
Artyčok s pikantní omáčkou

Artyčoky s pikantní omáčkou

Zeptejte se sami sebe - kdy jste naposledy jedli artyčoky? Tato často opomíjená rostlina je plná zdravý prospěšných látek a pro naše tělo je to doslova lék. I proto bychom ji měli do jídelníčku zařazovat častěji. Zkuste třeba artyčoky s pikantní omáčkou.
Rybízová buchta

Skořicovo-rybízová sněhová buchta

Bábovky už máte plné zuby a k tomu máte doma přebytek rybízu? Zkuste mramorovou buchtu s kakaem, skořicí a rybízem. Pokud při podávání nezapomenete na šlehačku, jen se po ní zapráší.
Bulharská okurková polévka Tarator

Bulharská okurková polévka Tarator

Okurková, nebo jogurtová? Záleží jen na vás. U studených polévek je poměr ingrediencí a výsledná chuť skutečně jen vaší volbou. Tarator tedy může být okurková polévka s jogurtem, nebo vychlazený jogurtový krém s okurkovou příchutí.
Španělské gaspacho

Klasické španělské gazpacho

Na dovolené ve Španělsku se určitě setkáte se studenou zeleninovou polévkou, gazpacho (čti gazpáčo). V původním receptu rajčata sice nebyla, ta se do Španělska dostala později, dnes jsou jejím základem.
Vanilková zmrzlina

Pravá vanilková

Máte chuť na něco osvěžujícího? Zaručujeme, že pravá vanilková zmrzlina přijde k chuti.
Octová zálivka Viniegrett

Octová zálivka Vinaigrette

Tradiční francouzská zálivka doprovodí zelené saláty, ale použít ji můžete i na bagetu nebo sendvič místo másla.
Bramboroví ježci

Bramboroví ježci

Jednoduchý, rychlý a chutný pokrm, který si díky své hravosti zamilují děti i dospělí.