Domácí paštika z kuřecích jater

Domácí paštika z kuřecích jater

Znáte někoho, kdo nikdy neochutnal paštiku? Neobejde se bez ní snad žádný školní výlet, čundr nebo dovolená pod stanem. Málokdo ovšem ví, že je tato pochoutka považována v mnoha zemích za vrchol gastronomie. Pokud přemýšlíte, jak vzniklo slovo paštika, musíte zabrousit do italské kuchyně. Slovo paštika totiž pochází původně z italského označení těsto, tedy „pasta“.
Domácí pita chleba

Domácí pita chleba

Pita, arabský nebo libanonský chléb – to jsou názvy pro oblíbené pečivo. Tento tradiční pšeničný chleba ve tvaru placky je nedílnou součástí středozemní kuchyně. Pita je výborná příloha k různým druhům jídel a přitom je její příprava tak jednoduchá.
Ovoce s pudinkem

Ovoce s pudinkem

Pro ty nejmenší děti vyberte ovoce, které nemůže způsobovat alergii. Jablko, hruška nebo meruňka bude chutnat i dospělým.
Sladké pohankové palačinky

Sladké pohankové palačinky

Dejte šanci pohance. Její výrazná chuť bude tvořit skvělý kontrast ke sladké marmeládě. A navíc je plná rutinu, což ocení vaše cévy.
Auto pro děti

Auto pro děti

Jíme i očima, a pro děti to platí dvojnásob. Tohle auto se stane ve vaší rodině oblíbenou svačinou.
Polévka Milaräpa

Polévka Milaräpa

Zkuste si připravit polévku isnpirovanou Tibetem. Název polévky je odvozen od tibetského lámy, který se jmenoval Milaräpa. Meditoval v mnoha Himalájských jeskyních, v některých jen pár dní, v jiných déle. Jméno jedné jeskyně, ve které Milaräpa pobýval na začátku své praxe, se pojí s kopřivami, které tehdy stále jedl. Na mnoha thangách je Milaräpa vyobrazen lehce zelený, protože jedl dlouhou dobu jen kopřivy, které tam rostly.