Kde skladovat?

Polotvary

Kde skladovat polotvary

Polotovary skladujeme podle typu polotovaru. Chlazené polotovary skladujeme při chladírenských teplotách v lednici nejčastěji při teplotě do +4°C. Mrazené polotovary ukládáme do mrazícího zařízení při teplotě – 18°C. A suché polotovary skladujeme na suchém, dobře větraném místě pokud možno bez přímého slunečního záření. Ideální při teplotě do 20°C.

Rizika

Polotvary

Rizika skladování polotvarů

Při skladování polotovarů se řídíme doporučením výrobce. Je třeba opravdu důsledně dodržovat chladírenský nebo mrazírenský řetězec. Při skladování suchých polotovarů hrozí riziko navlhnutí, riziko vzniku plísní a také riziko napadnutí polotovaru škůdci např. mol moučný.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*