Pistáciové cannoli

Pistáciové cannoli

Tato sladkost je typická zejména pro Sicílii a původně se připravovala zejména během karnevalové sezóny. Smažené křupavé trubičky jsou plněné sladkým krémem z ricotty, do kterého se přidává pomerančová kůra, kousky čokolády a nasekané pistácie. Zkuste si je připravit doma, určitě se do nich zamilujete.
Špenátové lasagne

Špenátové lasagne

Jednoduché a rychlé jídlo, které potěší jak vyznavače vegetariánské stravy, tak zapřisáhlého milovníka masa. Pokud tedy hledáte recept, který vám nezabere hodiny strávené v kuchyni, a zároveň potřebujete nasytit smečku hladových krků, je tenhle tou správnou volbou.
Kuře s vůní jara dušené v římském hrnci

Kuře s vůní jara dušené v římském hrnci

Zima se už nachýlila ke svému konci a my jsme už přivítali dlouho očekávané jaro. Vyběhněte do přírody natrhat pár sedmikrásek a popenec a navoďte si s námi jarní náladu kuřetem s jarní vůní a chutí!
Vaječný koňak, nejen na velikonoční mlsání!

Vaječný koňak, nejen na velikonoční mlsání!

Vaječný koňak nechutná skvěle jen o svátcích, ale naše mlsné jazýčky si na něm rády pochutnají celoročně (třeba v alžírské kávě, v koňakové špičce, se zmrzlinou…). Výčet dobrot a možností, jak si vaječným koňakem ochutit život, je celá řada. Pokud preferujete domácí produkty (home made), tak právě vám přinášíme recept, jak si tuhle dobrotu udělat doma.