Pokud se vydáte do Francie, narazíte na tento sendvič „na každém rohu“. „Croque-monsieur“, v překladu „zabouchnutý pán“, je klasickým sendvičem se sýrem a šunkou, ale Francouzi jej vylepšili bešamelovou omáčkou a následným zapečením v troubě. Připravte si jej jako rychlou večeři, svačinku k zakousnutí a o víkendu na piknik, nebo třeba jako brunch ve francouzském stylu.
Máme tady už 5. díl našeho seriálu Design Food s Hankou Kosikovou, která je naším průvodcem ve světě aranžování jídla. V předešlých dílech jsme si trošku přiblížili,…
Nepečený dvoubarevný dortík nejen že krásně vypadá, ale na rozdíl od běžných sladkostí je velmi zdravý, plný enzymů, minerálů a vitamínů. Datle vyberte co nejkvalitnější. Díky obsahu mletého zeleného čaje matcha dodá spoustu energie, proto jej odpoledne konzumujte opatrně.
Když je venku chladno a zima zalézá za nehty, nic nezahřeje tak jako poctivá horká polévka. Jak říkávaly už naše babičky, polévka je grunt. Pokud chcete obměnit repertoár klasických polévek, zkuste tuto krémovou kukuřičnou. Chuť kukuřice je mírně nasládlá, ale skvěle se doplňuje s mírně pikantními potravinami. Tentokrát jsme přidali chilli papričky, které právě v těchto chladných dnech rozproudí krev.
Klasické skořicové šneky známe všichni. K podzimu, podzimním plodům a dezertům z nich skořice prostě patří. Ale napadlo vás někdy připravit šneky s náplní z kokosu? Pokud ne, tak se do toho bez obav pusťte. Šneci dostanou úplně nový rozměr a jejich chuť je neskutečná. Vězte, že pokud ochutnáte, neodoláte a rozhodně sáhnete po dalším kousku.
I muffiny se dají připravit zdravě. Tato varianta s jogurtem a ovesnými vločkami se obejde bez přidaného cukru. Díky jablkům a hrozinkám budou přirozeně sladké a skořice je krásně provoní.
Nechystáte se náhodou na nákup do supermarketu? Pokud ano, zastavte se na chvilku před regálem s kilovými baleními cukru a zkuste jich napočítat 40. Možná jich…
Nakládané vepřové maso chutná skvěle a nejvíce ho oceníte, když zrovna nevíte co uvařit.
Domácí preclíky se mohou zdát na první pohled složité na přípravu, ale vůbec tomu tak není, právě naopak. Skvělé je, že vám při jejich přípravě mohou pomoci děti. Preclíky jsou vynikající jen tak s máslem, ale můžete je podávat i jako slané pohoštění k vínu nebo pivu.
Luštěniny patří k základním potravinám našeho jídelníčku, přesto pro spoustu dětí i dospělých patří k těm nejméně oblíbeným pokrmům. A to je velká škoda, protože…
Určitě si z dětství pamatujete vůni čerstvých koláčů, které vaše babička vytáhla z pece, a vy jste netrpělivě čekali, až vychladnou. Mezitím jste se rozhodovali, zda…











