Raw kokosový mátový dortík

Nepečený dvoubarevný dortík nejen že krásně vypadá, ale na rozdíl od běžných sladkostí je velmi zdravý, plný enzymů, minerálů a vitamínů. Datle vyberte co nejkvalitnější. Díky obsahu mletého zeleného čaje matcha dodá spoustu energie, proto jej odpoledne konzumujte opatrně.
Nepečený dvoubarevný dortík nejen že krásně vypadá, ale na rozdíl od běžných sladkostí je velmi zdravý, plný enzymů, minerálů a vitamínů. Datle vyberte co nejkvalitnější. Díky obsahu mletého zeleného čaje matcha dodá spoustu energie, proto jej odpoledne konzumujte opatrně.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    kokos 1/4šálku strouhaný
    ořechy 1/4šálku příp. mandlí a kešu
    datle 3 - 4ks
    kokos 1šálek strouhaný
    banán 1ks
    máta 1hrst
    čaj 1/2lžičky matcha - namletý zelený čaj
Pokyny
  1. Nejprve si připravíme korpus z uvedených ingrediencí, kdy vše dohromady rozmixujeme tyčovým mixérem nebo multifunkčním robotem, dokud se směs nespojí dohromady. Oříšky musí být rozemleté na malinké kousky.
  2. Připravený korpus vtlačíme do formy.
  3. Krém vytvoříme pečlivým rozmixování všech surovin (kromě matcha a máty), opět tyčovým mixérem nebo robotem, na pastu.
  4. Pokud má někdo rád větší kousky kokosu, mixuje méně.
  5. Krém pak rozdělíme na dvě části, jedna zůstává bílá (kokosová) a do druhé vmícháme matchu (zelený čaj).
  6. Jakmile máme oba krémy hotové, vtlačíme za pomoci prstu do formy jednotlivé vrstvy. Je úplně jedno v jakém pořadí, prvně bílou a poté zelenou s matchou. Necháme ztuhnout v lednici, minimálně 2 – 3 hodiny, nejlépe však přes noc.
  7. Nadekorujeme na talíř, za pomoci jemného sítka posypeme matchou a podáváme hostům.   

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*