Mátový sirup za studena

Nejen v parném létě si rádi dáte chladivou limonádu, ale co když zrovna dáváte přednost přírodním produktům? Není nic jednoduššího než si připravit skvělé osvěžující sirupy, které navíc mají léčivé účinky.
Nejen v parném létě si rádi dáte chladivou limonádu, ale co když zrovna dáváte přednost přírodním produktům? Není nic jednoduššího než si připravit skvělé osvěžující sirupy, které navíc mají léčivé účinky.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
500 ml sirupu
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    voda 500ml
    máta 50g
Pokyny
  1. Vodu s třtinovým cukrem svaříme na hustý tmavý sirup, necháme zchladit asi na 60 stupňů, vsypeme nadrobno nakrájené čerstvé mátové lístky a na kolečka nakrájené citrony louhovat a necháme 24 – 48 hodin.
  2. Pak sirup přes plátýnko scedíme do láhve.
  3. Sirup uchováváme v ledničce, je určen k rychlé spotřebě.

Tento sirup je ideální si dát po jídle, protože máta je skvělým pomocníkem při zažívacích potížích a střevních křečí, ale pomáhá také při plynatosti, a to hlavně díky mentolu v ní obsaženém, který dokáže stimulovat odtok žaludečních šťáv a tím tlumí pálení žaludku a žáhy. To však nejsou všechny blahodárné účinky, které vám máta přináší, také potlačuje stres, bolesti hlavy či nespavost. A dokonce pomáhá odstraňovat zápach z úst. Tak co, už jste dostali chuť tenhle sirup vyzkoušet?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*