Mátový sirup za studena


Nejen v parném létě si rádi dáte chladivou limonádu, ale co když zrovna dáváte přednost přírodním produktům? Není nic jednoduššího než si připravit skvělé osvěžující sirupy, které navíc mají léčivé účinky.
Nejen v parném létě si rádi dáte chladivou limonádu, ale co když zrovna dáváte přednost přírodním produktům? Není nic jednoduššího než si připravit skvělé osvěžující sirupy, které navíc mají léčivé účinky.
Porce
500 ml sirupu
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    voda 500ml
    máta 50g
Pokyny
  1. Vodu s třtinovým cukrem svaříme na hustý tmavý sirup, necháme zchladit asi na 60 stupňů, vsypeme nadrobno nakrájené čerstvé mátové lístky a na kolečka nakrájené citrony louhovat a necháme 24 – 48 hodin.
  2. Pak sirup přes plátýnko scedíme do láhve.
  3. Sirup uchováváme v ledničce, je určen k rychlé spotřebě.

Tento sirup je ideální si dát po jídle, protože máta je skvělým pomocníkem při zažívacích potížích a střevních křečí, ale pomáhá také při plynatosti, a to hlavně díky mentolu v ní obsaženém, který dokáže stimulovat odtok žaludečních šťáv a tím tlumí pálení žaludku a žáhy. To však nejsou všechny blahodárné účinky, které vám máta přináší, také potlačuje stres, bolesti hlavy či nespavost. A dokonce pomáhá odstraňovat zápach z úst. Tak co, už jste dostali chuť tenhle sirup vyzkoušet?

Tags:

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*