Pokud máme kuřecí maso nakoupené, začneme s vařením. Jako první jsme pro vás připravili recept na kuřecí stehna připravená na kreolský způsob. Příprava vám zabere přibližně 2 hodiny, ale na konečném výsledku si pochutná celá rodiny. Jdeme na to.
Játra jsou centrem tělesné látkové výměny. Představují orgán proměny, přeměny a také obnovy. Jejich funkce je velmi různorodá. Především játra udržují, pomocí enzymu glukokináza, stabilní…
Recept na salát (bohatý na enzymy) podporující játra.
Nadýchané šafránové pletýnky rozličných tvarů patří k pokladům severského sladkého pečiva. Krásnou žlutou barvu jim dodává šafrán, ale pokud jej zrovna nemáte doma v zásobě, přidávat jej nemusíte. Úplně nakonec jsou pletýnky potřeny sirupem z cukru a vody, díky němuž jsou krásně lesklé a slaďoučké.
Ještě před dvaceti lety jsme červenou řepu znali snad jen díky stejnojmenné pohádce a notně nudnému salátu ze školní jídelny. Časy se ale změnily. Z…
Určitě je znáte – velké barevné nádoby určené pro třídění odpadu. Obvykle jich stojí na jednom místě několik pohromadě – to jsou tzv. třídicí hnízda,…
Zvěřina si žádá několik hodin, dnů a v případě po domácku ulovené zvěře až týdnů příprav. Přesto stojí za to věnovat tomuto druhu masa svůj čas. Odmění se nám výjimečnou kvalitou a chutí.
Sladký štrúdl patří mezi nejoblíbenější sladké dezerty. Pokud patříte k těm, kdo sladké zrovna moc nemusí, máme pro vás slanou verzi závinu. Místo ovocné náplně jsme použili náplň plnou jarní zeleniny. Zeleninové náplně se dají navíc různě obměňovat a kombinovat, takže můžete popustit uzdu své kreativitě a fantazii.
Jarní kuřátko může být sváteční variantou klasického pečeného kuřete. Proto, aby nebylo maso vysušené, použijte česnekovo-tymiánové máslo - pochopíte, až ochutnáte.
Dnes se podíváme na způsob úpravy masa ohřevem ve vodní lázni. Tato forma přípravy pokrmů se vyznačuje tím, že je velmi pomalá a v jídle…
Také vás někdy napadla otázka, jak jen to v luxusních restauracích dělají, že připravují tak výborné steaky? Odpověď je jednoduchá, k přípravě využívají metodu sous-vide...
Za výbornou večeři nemusí padnout značná část výplaty, zvládneme to i z pohodlí domova.