Skladujeme

Mléko je velmi citlivé na vnější vlivy, snadno se infikuje mikroorganismy a vstřebává okolní pachy. Neskladujte ho proto vedle aromatických potravin. Pokud ho nevypijete celé, pokuste se balení znovu uzavřít.
Mléko je velmi citlivé na vnější vlivy, snadno se infikuje mikroorganismy a vstřebává okolní pachy. Neskladujte ho proto vedle aromatických potravin. Pokud ho nevypijete celé, pokuste se balení znovu uzavřít.
Mléčné výrobky je nejlepší skladovat při teplotě 4 – 8°C. Trvanlivé mléko ale můžeme uchovávat i při pokojové teplotě.
V lednici vydrží neotevřené 3-5 dní.
Při správné teplotě vydrží neotevřené až 10 dní.
Uzavřené vydrží až 6 měsíců při pokojové teplotě
Po otevření bychom měli všechny typy mléka vypít do dvou dnů. Je také potřeba přihlédnout ke skladovacím podmínkám.
Nejchladnější část lednice je spodní. Mléko bychom ale měli ukládat do horní části nebo do postranních polic. Do výšky očí pak dejte nejpoužívanější potraviny, abyste lednici neměli dlouhou otevřenou.
Při špatném skladování mléko zkysne a může způsobit trávicí potíže.
Nejčastější vady u mléka:
Nepijte ani nevařte nakyslé, nahořklé nebo sražené mléko, také se vyvarujte mléka v nafouklém obalu. U trvanlivého mléka jsou známky kysnutí hůře rozpoznatelné. Vodítkem by mělo být datum spotřeby.
Já vypijí denně dva litry není to moc ?
Dobrý den Romane,
každé tělo je jiné a jinak reaguje na potraviny. Pokud Vám toto množství dělá dobře, určitě na tom není nic špatného. Spíše naopak. Přejeme pěkný den.