Markéta Pavleje věří v sílu zdravého, kvalitního a vyváženého jídla. Proto se na jejím stole servírují jídla ze všech koutů světa, uvařené s láskou z místních surovin. Jako…
Články
Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.
Med je dnes poměrně vzácná potravina! Ke včelám se často přistupuje jako k nebezpečnému hmyzu a včel, a jejich práce, si málo vážíme. Avšak včely představují…
Přichází čas vánočních svátků, pro většinu lidí nejkrásnější období v roce. A to nejen skrze rozzářená očka dětí, setkávání i vzdálenějších členů rodiny či přátel,…
Obchodníci nás už několik měsíců zahrnují zaručenými tipy na nejlepší vánoční dárky. My ale víme své… Největší radost totiž často udělají ty, které jsme vyrobili…
Advent se již pomalu vloudil do našich domovů a s ním i spousta odpadu. Nejlepším řešením, jak s nepořádkem naložit, je vytřídění a odnos do barevných…
Pavel Maurer patří k hlavním osobnostem české kulinární scény a propagátorům zdravého a kvalitního jídla . Vydává průvodce po restauracích známý jako Maurerův výběr Grand…
Jakmile se v setmělých ulicích mihne první tajemná postava Mikuláše doprovázená Andělem a Čertem, je to neklamné znamení, že Vánoce jsou za rohem. Děti ochotně recitují…
V běžných obchodech je k dostání spousta potravinových surovin a produktů, ale některé v nich neseženete, příp. počítejte s nižší kvalitou. Na to, abyste koupili speciální potraviny, jako…
Jak správně připravit tělo? Už je to tak – zimní dny jsou krátké a sluneční paprsky nedobíjí naši energii tak silně, jako v létě. Já…
Kuchařka ze Svatojánu se stala internetovým fenoménem. Její vegetariánské a veganské recepty, inspirované babiččinými kuchařkami i asijskou kuchyní, jsou doprovázené krásnými fotografiemi, historkami a úvahami…
Blíží se čas Vánoc a dárků, do domácnosti přibude spousta nových věcí, a také obalů, v nichž byly zabaleny. Než ten okamžik nastane, čeká vás nejen…