Rybí řízky využijete na pikantní pečenáče. Po třech dnech macerování budou nejlepší.
Pochoutka
Základem pivního sýru je pivo a tvaroh. Zvolte raději měkký tvaroh ve vaničce, který se lépe roztírá a je vhodný na výrobu pomazánek. Tvaroh vás navíc zasytí na dlouhou dobu a dodá potřebné bílkoviny. Pivo v pivním sýru způsobí jeho zrání. Když ho necháte pořádně uležet, odmění se vám neodolatelnou chutí a výraznou vůní. Rychlost zrání záleží na teplotě. Ideální doba zrání je alespoň 5 dnů při pokojové teplotě. Pokud chcete sýr raději výraznější, nechte ho zrát ještě o 2 dny déle.
Úžasně rafinované pohoštění k vínu, které vypadá nenápadně, ale je plné afrodisiak!
Tento základní recept na mléčně kvašené zelí si můžete upravit a přidat do zelí feferonky, zeleninu, koření... V ledničce vydrží vykvašené zelí měsíc.
Pro milovníky masa je určená tato lahodná paštika s cibulovou omáčkou. Skvěle se hodí jako předkrm nebo lehká večeře.
Tahini se používá ve Východní Asii jako přísada do nudlí, v Řecku se jí se souvlaki a pita chlebem, v Izraeli ho milují na falafelech a jejich oblíbené shawarmě. Na Středním Východě se používá jako přísada do omáček k masům nebo zelenině.
Pravý hummus obsahuje sezamovou pastu tahini, kterou si můžete koupit nebo sami vyrobit. Vyzkoušet můžete variantu jak s touto pastou, tak i bez ní.
Křupavé a skořicovým cukrem dochucené churros jsou snadné a rychlé. Všechny chuťové buňky budou díky receptu na Jakvkuchyni.cz v sedmém nebi!
Je to nutella? Jsou to povidla? Je to džem? Je to všechno dohromady! Připravte si domácí švestkovou nutellu, která je parádní na palačinky, lívance, do kaší i bílých jogurtů a na kynuté knedlíky.
Pro jednou zapomeňte na ovesnou, rýžovou či krupicovou kaši a vyzkoušejte něco nového. Jáhlová kaše je také chutná a bohužel často opomíjená. V našem receptu ji připravujeme s hruškami, ale můžete je nahradit ovocem dle chuti.
Pořádáte dětskou oslavu, anebo chcete své ratolesti jenom potěšit? Připravte společně zdravý a roztomilý dezert - dráčky z jablek, mandlí a rozinek. O zábavu i dezert bude postaráno!