Příprava rychlokvašek


Máte chuť na pikantní, lehce svíravou a navinulou chuť kvašených okurek, ale nechce se vám čekat týden? Rychlokvašky můžete jíst už následující den.
Máte chuť na pikantní, lehce svíravou a navinulou chuť kvašených okurek, ale nechce se vám čekat týden? Rychlokvašky můžete jíst už následující den.
Porce
1 sklenice
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
bez vaření
Suroviny
    okurek 250g
    kopr 1hrst
Pokyny
  1. Okurky nakrájíme na kolečka, promícháme s koprem, naložíme do sklenice a zalijeme vodou s umeoctem v poměru 1:1 - 1:2 - dle chuti.
  2. Okurky lze konzumovat již druhý den.

Co je ume ocet?

Ume ocet je velmi zdravá, minerálně i enzymaticky bohatá potravina, kterou lze mimo jiné dochucovat pokrmy. Hodí se skvěle na přípravu salátů. Je výsledkem kvašení japonských švestiček ume boshi. Ume ocet lze zakoupit například v obchodech se zdravou výživou.

Kvašená zelenina: Jakub Pawlas (foto ze semináře, viz příloha)

Kimčchi recept: King Sejong Institute Praha

Tags:

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*