Cuketová koprovka s jáhlami

Cuketová koprovka s jáhlami

Tuhle zeleninovou krémovou polévku lze skvěle dochucovat nejen koprem, ale také křenem či česnekem a čerstvými bylinkami. Namísto cuket můžete na podzim použít jiné druhy bílé zeleniny, jako je třeba bílá část pórku, petržel nebo pastinák, a dochutit křenem a umeoctem.
Skvělá zálivka na salát

Skvělá zálivka na salát

Zálivka je jednoduchým způsobem, jak do sebe (a do dětí) dostat denní dávku zdravých tuků. Dýňový je mimořádně vhodný díky obsahu zinku, zejména pro muže. Pro děti je můžete nahradit třeba méně aromatickým, lněným nebo sezamovým. Místo ume octa vyzkoušejte třeba tradiční balsamiko.
Příprava rychlokvašek

Příprava rychlokvašek

Máte chuť na pikantní, lehce svíravou a navinulou chuť kvašených okurek, ale nechce se vám čekat týden? Rychlokvašky můžete jíst už následující den.
Zeleninová pomazánka s čočkou

Zeleninová pomazánka s čočkou

Vyrobte si doma pomazánky, u kterých vás jedna porce vyjde na pět korun – a navíc jsou zdravé. Vybrali jsme super zdravou pohankovou, čočkovou pro dodání vlákniny a cizrnovou, která vám připomene dovolenou na břehu moře. Která z těchto surovin se najde ve vaší spíži?